Connect with us

Revistateo.ro

Sfântul Dumitru. Rugăciunea care face minuni

Credinta

Sfântul Dumitru. Rugăciunea care face minuni

Pe 26 octombrie, când se prăznuiește ziua Sfântului Dumitru, creștinii se roagă acestui sfânt atât de important al creștinismului.

Sfântul Dumitru este prăznuit, anual, pe 26 octombrie. În 2018, sărbătoarea pică într-o zi de vineri, când se rostește o rugăciune despre care se spune că este făcătoare de minuni. Creștinii sunt îndemnați ca în această zi să țină post și să meargă la biserică, iar rugăciunea se rostește de trei ori. Nu uita să le dai de pomană celor mai sărmani.

Iată rugăciunea care face minuni, către Sfântul Dumitru:

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul lui Maximilian. Lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulite te-ai asemănat cu Mântuitorul tău pus pe cruce.

Rugăciunea către Sfântul Dumitru

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei.

Citește și: Sfântul Dumitru, tradiții și obiceiuri. Ce să faci în Ajun, ca să ai noroc tot anul

Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apara credinţă.

Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apara credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top