Connect with us

Revistateo.ro

Cura de Slabire

Dieta flexitariană, care te ajută să trăiești cu 3.6 ani mai mult. Cum se ține

Dieta flexitarină a fost inclusă printre cele mai sănătoase diete din lume. Anual, US News face un top al celor mai bune diete din lume, iar dieta flexitarină se află pe locul patru, după dieta Weight Watchers, Dieta volumetrică și dieta vegană.

Această dietă este concepută pentru pierderea sănătoasă în greutate, dar și pentru păstrarea unei sănătăți optime, fără a avea carențe de vitamine și de minerale.

Specialiștii au ajuns la concluzia că flexitarienii cântăresc cu 15% mai puţin decât cei care îşi bazează hrana pe produsele de origine animală, au o rată mai scăzută de afecțiuni ale inimii, diabet şi afecțiuni maligne şi trăiesc în medie cu 3,6 ani mai mult. Chiar și Meghan Markle, soția prințului Harry, a dezvăluit că a ținut-o.

Citește și: Dieta cu apă te scapă de 12 kilograme în doar o lună

Dieta flexitariană se bazează în majoritatea cazurilor pe o alimentaţie întemeiată pe plante. În dieta ta trebuie să fie luate în considerare cinci grupuri de alimente, potrivit csid.ro.

1. Surse de proteine: tofu, fasole, linte, mazăre, nuci, seminţe şi ouă.

2. Fructe şi legume, proaspete sau gătite.

3. Cereale integrale.

4. Produse lactate.

5. Îndulcitori şi condimente, unde intră orice tip de ingredient, de la verdeţuri uscate sau proaspete, condimente, până la dressinguri de salate sau miere şi sirop de agave.

Citește și: Mirela de la „Insula iubirii” a slăbit 18 kilograme în doar 3 luni! Ce dietă a ținut

Dieta se bazează pe regula 3 – 4 – 5. Astfel, la micul dejun trebuie să consumi în jur de 300 de calorii, prânzul va avea în jur dw 400 de calorii, iar cina nu trebuie să depășească 500 de calorii. Există și două gustări zilnice permise, care nu trebuie să depășească fiecare 150 de calorii. Prin urmare, zilnic trebuie ca mesele să nu depășească 1500 de calorii.

La cină poți consuma chiar și cartofi prăjiți

Se poate consuma la micul dejun o porție de lapte de soia cu cereale, nuci și fructe de pădure la micul dejun. La prânz, se poate consuma o combinațoe de fasole neagră și orez integral, la care se poate adăuga o salată de crudități. Un măr și o felie de pâine de secară cu unt de arahide sunt o gustare excelentă între mese.

La cină poți alege cartofi prăjiți cu un burger la grătar. De reținut că poți introfuce carnea cel mult o dată pe zi sau chiar mai rar, nu mai mult de două ori pe săptămână.

Alte idei de mese: sandviș cu brânză la grătar cu roșii și rozmarin, cușcuș cu fasole neagră sau wrap vegetarian. Pentru că nu există restricție la vreo categorie de alimente, vei reuși să slăbești sănătos și să nu mai pus la loc kilogramele.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top