Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Băutura care tratează ficatul gras

Foarte multe persoane se confruntă cu probleme ale ficatului, iar ficatul gras este des întîlnit atât la tineri, cât și la persoane mai în vârstă. Stresul, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool și somnul insuficient duc la afectarea celui mai mare organ din corp.

În fiecare zi, ficatul are sarcina de a digera grăsimile, de a regenera celulele sanguine, de a stroca energia pentru o utilizare ulterioară, precum și de a filtra sângele provenit din tractul digestiv.

Atunci când nu funcționează eficient, corpul are de suferit, iar în cele mai grave situații se poate ajunge la ciroză, la transplant și la deces, dacă nu este tratat.

Citește și: Cel mai puternic remediu pentru tratarea ficatului, potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru

O funcţie a ficatului nostru este de a metaboliza alcoolul. Așa că, dacă ai leziuni hepatice şi continui să bei alcool, este un fel de efect de bulgăre de zăpadă, avertizează medicii. Dacă tinzi să consumi mai mult decât doza recomandată de alcool pe care ficatul o procesa pe oră (10 până la 15 grame de alcool) şi faci acest lucru foarte des, în timp, ficatul tău va deveni expus la riscul de a dezvolta depozite de grăsime.

Această afecţiune mai este cunoscută și sub numele de boală hepatică alcoolică grasă. Ea se întâmplă atunci când grăsimea este stocată în celule hepatice care nu pot fi metabolizate.

Băutura pentru ficatul gras se consumă de două ori pe zi

De asemenea, specialiștii recomandă ca alimentația să fie bogată în fructe și legume și să se evite grăsimile, în cazul în care ficatul este afectat. Iată un suc pe care îl poți încerca și tu acasă și care te ajută să să scapui de grăsimea din ficat.

Ingrediente

25g țelină apio
5g de ghimbir
125g de varză roșie
1 lămâie
250g pere
10g mentă
500ml apă

Spală bine bine ingredientele și curăță perele de coajă. Rade ghimbirul. Taie bine apoi perele, varza și țelina în felii subțiri. Adaugă totul într-un blender, alături de apă.

Consumă de două ori pe zi, pentru cele mai bune rezultate: un pahar dimineața, pe stomacul gol, și un pahar seara, înainte de somn.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top