Ingrijirea dintilor
Ce afecțiuni semnalează sângerările gingivale
Sângerările gingivale pot ascunde afecțiuni grave, ne avertizează medicii. Iată câteva lucruri pe care e bine să le știi.
Sângerarea gingivală e mai comună decât ai crede și din acest motiv nu trebuie să te panichezi. Conform doctorilor de la MedLife, sângerarea gingivală afectează 90% din populație.
Sângerarea poate apărea dacă ți-ai rănit gingiile cu peria, însă atunci când ea persistă chiar și la o atingere suavă a dinților sau gingiei, poate fi simptomul unei boli mai grave.
Medicii ne spune că sângerarea gingivală poate fi cauzată de:
- periajul puternic sau folosirea incorectă a aței dentare;
- o afecțiune a sângelui;
- parodontoză;
- modificări hormonale;
- modificări hormonale cauzate de sarcină (asta la femei);
- gingivită;
- infecție a dinților sau gingiilor;
- medicamente anticoagulante;
- deficitul de vitamine.
Primul lucru musai de făcut este un consult stomatologic și apoi, în funcție de recomandările medicului, urmează analizele solicitate.
Sfaturile generale pe care dentiștii le oferă pacienților sunt cele pe care în general orice doctor, de la cel de familie până la un medic specializat pe o anumită ramură le oferă.
Evitați fumatul, nu luați medicamente dacă nu au fost recomandate de doctori, evitați consumul de zaharuri și alcoolul.
Când trebuie OBLIGATORIU să mergi la doctor?
Trebuie să mergi de urgență la medic dacă sângerarea gingivală devine cronică sau dacă gingiile continuă să sângereze și după ce ai urmat tratamentul recomandat de specialiști.
De asemenea, mergi la medic și dacă ai remarcat alte simptome pe lângă sângerarea gingivală. Sperăm că te-au ajutat aceste sfaturi de bază.
CITESTE SI: Cum se albesc dinții cu oțet de mere. Tratamentul la îndemâna tuturor
Cum scapi de durerile de dinti cu ulei de cuisoare