Connect with us

Revistateo.ro

VREME NEASTEPTATA pana la sfarsitul lui octombrie. CE SPUN METEOROLOGII

Stiri

VREME NEASTEPTATA pana la sfarsitul lui octombrie. CE SPUN METEOROLOGII

Vremea se anunta neasteptat de calda pentru toata luna octombrie, pana la sfarsit. Administratia Nationala de Meteorologie a facut o estimare a evolutiei variatiilorm termice pentru toate regiunile tarii, in intervalul 13-26 octombrie 2014.

BANAT
In regiunea Banat temperaturile vor continua sa depaseasca 20 de grade, fiind asemenatoare cu cele inregistrate la inceputul verii. Maxime de pana la 26 de grade pe timpul zilei, insa, se anunta si racire treptate incepand cu 19 octombrie. Ploi moderate se anunta doar in intervalul 15-19 octombrie, in rest, zile senine ca de vara.

CRISANA
Aici temperaturile maxime ajung pana la 25 de grade in miezul zilei. Minimele nocturne vor atinge in medie, pana pe 18 noiembrie, intre 11 si 13 grade. Spre sfarsitul lunii, noptile vor fi si mai racoroase, inregistrandu-se temperaturi de minim 7 grade.

TRANSILVANIA
In Transilvania se anunta temperaturi maxime mai scazute decat in Banat si Crisana, de 24 de grade. Dupa 20 octombrie, procesul de racire va creste accelerat in aceasta zona, noptile atingand minime de pana la 5 grade.

MARAMURES
Zona Maramuresului este putin mai racoroasa pana la finele lunii, cu maxime de 15 grade pe timpul zilei si minime de 2 grade noaptea, avand in vedere ca este o zona preponderent montana. Ploile se vor inregistra in perioada 15-18 octombrie, cu posibile cantitati mari de apa pe litrul patrat.

MOLDOVA
Maximele ating 23 grade ziua si 7 grade noaptea. Dupa 18 octombrie, vremea se strica in Moldova: vantul incepe sa bata cu putere si exista riscul unor ploi abundente. Se anunta ploi ceva mai slabe pentru 21 octombrie.

DOBROGEA
Temperatura maxima a zilei va creste in perioada 13-17 octombrie de la 19 grade la 24. Incepand cu 19 octombrie, vremea se va raci treptat. Pana pe 19 octombrie, mediile nocturne vor inregistra cresteri de la 10 la 15 grade Celsius. Se vor inregistra ploi slabe in regiuni izolate in intervalul 17-19 octombrie.

MUNTENIA
Se anunta maxime de 25 grade ziua si minime de 7 grade, pana pe 26 octombrie. Media regionala va fi de 18 grade incepand cu data de 19 octombrie, valoare in jurul careia temperaturile vor oscila haotic de la o zi la alta.

OLTENIA
Vremea se incalzeste si in aceasta parte a tarii, mai ales in perioada 13-16 octombrie. Temperaturile maxime ajung pana la 22 – 25 grade ziua si 10 grade noaptea. Dupa 19 octombrie, temperaturile vor reveni la normalul acestei perioade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top