Naturiste
Lidia Fecioru și secretele usturoiului încolțit
Lidia Fecioru oferă săptămână de săptămână sfaturi din medicina naturistă în cadrul rubricii pe care o prezintă la Antena 3, „Leacul zilei”.
Săptămâna aceasta a vorbit despre legumele care încolțesc, în special ceapa și usturoiul. Acestea, se pare, ar fi beneficii pentru sănătate.
„Când găsim la bucătărie usturoiul încolțit, ceapa, să nu le aruncăm. Să luăm acea bucățică verde, sunt fermenți noi, ceva nou pentru imunitatea organismelor, împotriva accidentelor ischemice, tensiunea arterială. Este foarte bun acel usturoi, mâncați acel mugur verde” a spus Lidia Fecioru.
Ce nu știai despre usturoi
Multe persoane evita sa manance usturoi din cauza mirosului acestuia. Totusi, are numeroase efecte vindecatoare asupra organismului. De aceea este bine sa incluzi in meniul tau si acest aliment. Pe langa faptul ca da un gust aparte mancarii, usturoiul poate vindeca sau preveni si anumite boli, printre care si cancerul.
Usturoiul este un antibiotic natural. Te ajuta in lupta cu racelile si cu numeroase alte boli. In plus, contine foarte multi nutrienti care aduc beneficii organismului. Te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala si colesterolul, impiedica aparitia unui atac de cord etc.
Desi usturoiul este evitat din cauza mirosului sau, specialistii sustin ca alimentul le vine in ajutor celor care au probleme cu respiratia urat mirositoare. Te va ajuta in acest sens mai mult decat patrunjelul sau cafeaua, sustin specialistii.
Pentru a beneficia de efectele sale vindecatoare, este indicat sa consumi usturoi crud. Inainte de a-l manca, este bine sa il zdrobesti si sa il lasi 15 minute inainte de a-l consuma. Astfel este stimulata eliberarea alicinei, care intareste sistemul imunitar si reduce colesterolul.
Daca vrei sa il incluzi in anumite retete si sa il gatesti, este indicat sa nu il lasi mai mult de 10 minute la gatit, pentru ca altfel isi va pierde proprietatile vindecatoare. Specialistii sustin ca este bine sa consumam in fiecare zi trei catei de usturoi crud.
Asadar, pentru a beneficia de efectele vindecatoare ale usturoiului, este bine sa consumi zilnic acest aliment. De asemenea, este ideal ca acesta sa fie mancat crud, insa trebuie sa fie zdrobit inainte de a fi consumat. Poate fi inclus in numeroase retete carora le va da un gust deosebit.
Usturoiul este un aliment care aduce numeroase beneficii organismului, datorita nutrientilor pe care ii contine. Daca stii cum sa il consumi corect, atunci vei putea profita de efectele sale vindecatoare.