Connect with us

Revistateo.ro

Un decor cald cu materiale si culori naturale

Inedit

Un decor cald cu materiale si culori naturale

Un decor cald te face sa te simti oriunde acasa, chiar daca locuiesti departe de casa parinteasca, pentru ca, la un moment dat toti puii prind zborul libertatii. Iata cateva elemente esentiale pentru a avea un decor cald cu elemente naturale: materiale si culori care te fac sa te simti bine in casa ta.

Finisajele sunt esentiale pentru orice casa. In functie de sentimentul pe care vrei sa il transmiti poti alege elemente reci (piatra, ciment, beton aparent) sau calde (lemn, fibre naturale etc). Daca vrei sa traiesti intr-un decor cald foloseste cat mai mult elementele din lemn. Un tablou cu gravura din lemn, o masa din lemn facuta de cei mai priceputi artizani, pardoseli (parchet, dusumea din lemn), grinzi decorative si mobilier.

Pentru a te apropia mai mult de un cadru natural foloseste lemnul masiv: acesta da senzatia de habitare in mijlocul naturii. Grinzile iti vor da senzatia ca te afli intr-o casa de vacanta la Poiana Brasov sau in orice statiune de munte unde te simti excelent, iar mobilierul iti transmite pozitivitate.

Insa nu doar elementele de tipul mobilierului iti pot oferi un decor cald. Este nevoie si de elemente naturale in obtinerea unei atmosfere calde.

Textilele naturale sunt cel mai des folosite pentru a se integra perfect cu decorul cald si cu elementele de lemn din casa: bumbacul, inul, canepa etc. Acestea pot fi folosite pentru fete de masa, servete, huse, perne pentru scaune sau chiar cearsafurile pentru dormitoare si canapele. Draperiile trebuie sa fie cat mai deschise la culoare insa nu neaparat albe, daca vrei un decor cald. Cremul, bejul sau chiar griul sunt perfecte pentru perdeaua din sufragerie.

Pentru a realiza un decor ceva mai rustic poti folosi cosulete din fibre, unde poti depozita diferite obiecte: ziare, reviste sau chiar fructe si legume. Nu uita de carafele cu flori de sezon care vor insufleti atmosfera casei tale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top