Connect with us

Revistateo.ro

7 mistere neelucidate de stiinta

Stiri

7 mistere neelucidate de stiinta

Exista numeroase mistere despre care stiinta inca nu a aflat mare lucru. De fapt, potrivit fizicianului Brian Cox, tocmai acesta este farmecul stiintei: cu cat exploreaza mai mult necunoscutul, cu atat acesta devine mai mare. Iata 7 mistere la care stiinta nu are inca un raspsuns concludent.

MAI MULTA MATERIE DECAT ANTIMATERIE
Antimateria este opusul materiei, iar cand cele doua se ciocnesc se anihileaza reciproc, fenomen care ar fi trebuit sa apara la scurt timp dupa formarea Universului. Insa daca acest lucru s-a petrecut atunci, inca mai exista suficienta materie pentru formarea stelelor, constelatiilor si galaxiilor pe care azi le cunoastem. Una dintre explicatiile existentei materiei numeroase in Univers ar putea fi data de nesoni, niste particule subatomice instabile.

UNDE A DISPARUT LITIUL-7?
Izotopul Litiu-7 se pare ca a fost pierdut definitiv, sustin cercetatorii. Fenomenul disparitiei acestui izotop a fost semnalat inca de acum 30 de ani de catre Monique si Francois Spite, cercetatori de la Observatorul din Paris.

DE CE DORMIM?
O intrebare prosteasca, ar spune unii. Nu e chiar asa. Stim ca somnul este reglat de ritmul circadian, dar nimeni nu poate explica DE CE se intampla asa si nu ramanem treji 24 din 24. Exista organisme care nu au nevoie de somn, spre deosebire de majoritatea organismelor cunoscute, printre care si omul.

UNDE SUNT EXTRATERESTRII?
Sansele ca noi sa fim singuri in Univers sunt extrem de mici, potrivit cercetatorilor. Cu toate acestea, nimeni nu poate declara ca a vazut pana acum un extraterestru. Exista teorii care sustin ca acestia sunt printre noi bine camuflati, acest lucru aratand tehnologia avansata pe care o detin.

DIN CE E FORMATA MATERIA NEAGRA?
80% din materia totala din Univers este alcatuita din materie neagra. Se spune ca aceasta poate inghiti chiar si fasciculele de lumina (celebrele gauri negre au putere de atractie incredibil de mare). Nu se stie inca exact ce compune materia neagra.

CUM A APARUT VIATA?
Teoria cea mai la moda in ultimii ani este teoria panspermiei. Aceasta sustine ca microbii, de la care s-a dezvoltat viata asa cum o stim acum, au ajuns pe Terra din spatiu cu ajutorul unor comete.

CE ESTE ENERGIA NEAGRA?
70% din Univers este format din energie neagra, a carei compozitie, de asemenea nu este foarte clara. Aceasta energie ar fi responsabila de expansiunea Universului, proces care este in continua… expansiune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top