Connect with us

Revistateo.ro

Calatorie extrema in Groenlanda

Inedit

GALERIE FOTO ASFIXIANTA. Calatorie extrema in Groenlanda

Groenlanda – un taram rece care nu este accesibil tuturor. Cu toate acestea, fotograful roman Andrei Iordache a facut parte din expeditia „Groenlanda 2008” din luna aprilie 2008, vizitand zonele arctice ale Groenlandei de Vest.

Albumul realizat de fotograful roman se numeste „Drumui in Groenlanda” si prezinta farmecul pe care aceasta insula il ascunde muritorilor de rand. Cu toate ca este cea mai putin locuita zona din lume, Groenlanda este cea mai mare insula, e adevarat, cu temperaturi extrem de scazute fapt pentru care viata este extrem de dificila aici.

80% din suprafata Groenlandei este acoperita cu gheata si zapada. Extrem de interesant este faptul ca trei state europene au terenuri pe aceasta insula inghetata, desprinsa din povestile Craiesei zapezii: Danemarca, Suedia si Finlanda. Datorita lipsei oamenilor pe aceasta insula, Groenlanda este cea mai nepoluata zona de pe Pamant.

Groenlanda a fost colonizata acum 4.500 de ani de populatii si civilizatii stabilite in Stramtoarea Bering, care s-au stabilit in nord si vestul tarisoarei.

Putin cunoscut este faptul ca in Groenlanda, societatea inuita, si-a pastrat in deplina naturalete a functionarii lumii valorile si traditiile, in perioada marilor cuceriri planetare si descoperirii noilor Indii de catre colonialistii spanioli si britanici.

In Groenlanda traiesc 56.000 de oameni si acestia beneficiaza de conditii pentru a trai. Exista localuri, magazine, curse aeriene si vase de transport si un aer scandinav bine impregnat. Groenlanda este un taram autonom, unde cei 56.000 de cetateni isi hotarasc singuri destinele, pastrandu-si limba.

Groenlanda este cunoscuta si ca ”taramul eschimosilor”, nenumarate filme fiind produse pe acest taram, in care principala imagine o constituia un grup de eschimosi pe sanie trasi de cainii husky.

groenlanda1
Taramul de gheata din povestile pe care le citeam cand eram mici in fiecare iarna

groenlanda2
Acesta este locul ideal unde se pot pune cele mai profunde intrebari despre viata

groenlanda3
Vulpea polara salbatica face parte din fauna insulei

groenlanda4
Groenlanda este locul in care se vede cel mai bine aurora boreala

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top