Connect with us

Revistateo.ro

Avertisment MAE pentru romanii care calatoresc cu avionul

Stiri

Avertisment MAE pentru romanii care calatoresc cu avionul

Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe toti romanii in legatura cu zborurile de azi efectuate de compania germana German Wings. Din cauza unei greve care se va incheia la ora 24, toate zborurile de pe teritoriul Germaniei vor fi inghetate.

Asociatia „Cockpit” a pilotilor si inginerilor de zbor germani au intrat in greva incepand cu ora 12 si vor continua sa ramana in greva pana la noapte, la ora 24. Potrivit comunicatului MAE, romanii care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Germaniei trebuie sa stie ca toate zborurile programate de aceasta companie nu se vor mai efectua astazi.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe ii mai avertizeaza pe romani sa se pregateasca din timp pentru zborurile anulate, intrucat s-ar putea sa petreaca mai mult timp prin aeroporturi. Romanii sunt rugati sa se informeze cu referire la eventualele modificari ale zborurilor, in cazul in care pilotii si inginerii de zbor germani vor renunta la greva in cursul zilei de azi.

Situatia zborurilor poate fi monitorizata accesand siteurile www.germanwings.com sau www.lufthansa.com, insa trebuie luata in calcul petrecerea unor ore bune pe aeroport daca situatia nu se va remedia in timp util.

„Nu vor fi afectate zborurile operate de Eurowings. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte site-urile de specialitate si sa urmareasca site-ul MAE, la rubrica «Sfaturi, alerte de calatorie» (http://www.mae.ro/travel-alerts) pentru informatii actualizate, inainte de a se deplasa in strainatate”, se precizeaza in comunicatul MAE remis presei.

Nu este prima greva a pilotilor din Europa in acest an. Pe 1 aprilie 2014, Lufthansa si-a anulat 3.800 de zboruri din cauza unor neintelegeri intre sindicatul pilotilor si conducerea companiei. Peste 450.000 de pasageri au fost afectati de greva din 1 aprilie. Mai mult, si in Romania a existat o greva spontana a pilotilor de la Tarom, fiind afectate mai multe zboruri interne. Greva celor de la Tarom a avut loc exact acum o luna, pe 15 septembrie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top