Connect with us

Revistateo.ro

La ce să te aștepți de la un tratament cu keratină

Par & Coafuri

La ce să te aștepți de la un tratament cu keratină

Îți dorești un păr mai drept, mai puternic și mai strălucitor? Tratamentele de îndreptare a părului cu keratină sunt o opțiune des întâlnită  în saloane. Dacă te gândești să încerci așa ceva, iată ce trebuie să știi și la ce să te aștepți de la un tratament cu keratină!

Ce este keratina? O proteină care se află în mod natural în părul tău, conferindu-i strălucire și netezindu-l.

Cum funcționează? Stilistul aplică un produs de păr cu keratină și apoi folosește căldura pentru a o sigila. Acest proces durează aproximativ 90 de minute sau chiar mai mult, depinde de lungimea părului tău. Specialiștii spun că după acest tratament poți să uiți de părul încrețit, însă trebuie să respecți anumiți pași cum ar fi să nu te speli pe cap 3-4 zile după ce ți s-a aplicat tratamentul. De asemenea, ar trebui să folosești un șampon fără sulfat de sodiu pentru a ajuta la menținerea tratamentului. Rezultatele acestui tip de tratament durează până la 10 săptămâni.

Keratina nu va afecta structura firului de păr și nu îl va face să se rupă mai ușor, însă procesul prin care se aplică s-ar putea să facă asta! „Ruperea părului nu are nimic de-a face cu tratamentele în sine, ci cu plăcile de păr care sunt utilizate pentru a usca părul și a sigila keratina după.” spune Neil Sadick, medic dermatolog în New York. Unii stiliști pot folosi plăci mult prea calde, care ard părul și îl rup.

Keratina este un tratament de restaurare. Chiar dacă ai un tip de păr bun, îl întărește și îl face mai rezistent, spun stiliștii. Totuși, este bine să vezi un medic înainte de un astfel de tratament, dacă suferi de psoriazis sau dermatită seboreică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top