Sanatate
10 alimente care luptă cu hipertensiunea
Presiunea prea mare a sângelui (hipertensiunea) poate fi ameliorată cu ajutorul unor alimente de natură vegetală la care nici nu te-ai gândit vreodată. Dincolo de medicamente, alimente precum fructele de pădure sau cerealele integrale ajută în lupta cu hipertensiunea, potrivit noilor cercetări ale Institutului Național de Sănătate din SUA (National Institutes of Health – NIH).
O presiune normală a sângelui este de 120/80, iar o presiune prea înaltă aduce cu sine boli cardiovasculare și alte complicații ale inimii și sângelui în corp. Riscul de dezvoltare a hipertensiunii sporește natural, odată cu îmbătrânirea, iar prevenția pentru presiunea înaltă a sângelui constă în alimentație echilibrată și exerciții fizice.
FRUCTELE DE PĂDURE
Capacitatea lor antioxidantă este recunoscută deja, fiind alimentele ale căror calorii sunt cele mai benefice pentru sănătate. Fragii, afinele și zmeura ajută din plin la micșorarea preisunii sanguine la cea normală, fiind bogate în vitamina C, fibre și potasiu.
CEREALELE INTEGRALE
Fulgii de ovăz sunt pline de fibre, la fel și cei de tărâțe sau grâul. Fibra și magneziul din ovăz reduc considerabil șansa de a dezvolta hipertensiunea. Ovăzul mai are calitatea de a încetini ateroscleroza.
CARTOFII
Hipertensiunea poate fi redusă și cu ajutorul cartofilor. Cartoful copt este bogat în potasiu și magneziu, două minerale care combat cu efect presiunea mare a sângelui.
SFECLA
Cu un pahar de suc de sfeclă roșie îți poți regla în câteva ore presiunea sângelui, pentru ca aceasta să revină la normal. Sfecla este bogată în nitrați, la fel ca și morcovii, spanacul, varza sau lăptuca.
ȚELINA
Țelina este recomandată chiar de medici pentru reducerea tensiunii arteriale. Fitochimicalele din țelină (fitalide) relaxează țesutul muscular al pereților arteriali.
CITESTE IN CONTINUARE IN PAGINA 2 (DREAPTA JOS)
Dragomir Cristina
2014-10-20T13:22:41+03:00 at 2014-10-20T13:22:41+03:00
nu degeaba isi face mama stocuri de sfecla rosie 🙂