Connect with us

Revistateo.ro

7 filme de văzut din „Noul val românesc”

Stiri

VIDEO. 7 filme de văzut din „Noul val românesc”

Filmele românești continuă să fie promovate, site-ul Taste of Cinema dorind să aprofundeze ce înseamnă de fapt „Noul val românesc”. Acesta recomandă mai multe filme românești care au fost premiate de-a lungul vremii la festivaluri importante precu Cannes sau Festivalul de Film de la Berlin.

DUPĂ DEALURI, de Cristian Mungiu
Alina (Cristina Flutur) și Voichița (Cosmina Stratan) se reîntâlnesc după ani de despărțire. Alina se întoarce din Germania și o ia cu ea pe Voichița, de care se mai simte atașată. Între timp, Voichița a ales calea credinței, iar Alina Vrea să recâștige afecțiunea Voichițăi.

POZIȚIA COPILULUI, de Cătălin Peter Netzer

Filmul vorbește despre cum sunt sufocați copiii din dragoste și cum își influențeză părinții copii, modelându-le personalitățile viitoare fără să își dea seama.

MARȚI, DUPĂ CRĂCIUN, de Radu Muntean

Mini Brănescu îl interpretează pe Paul Hanganu, care se joacă cu sufletele a două femei: soția, pe nume Adriana (Mirela Oprișor) și amanta, asistenta la care o duce pe fetița lor, pe nume Raluca (Maria Popistașu). Cele două femei ajung să stea față în față iar Paul trebuie să ia o decizie.

POLIȚIST, ADJECTIV, de Corneliu Porumboiu

Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Irina Săulescu sunt protagoniștii acestui film. Bucur îl interpretează pe polițistul Cristi, care nu vrea să aresteze un elev ce vinde colegilor de clasă hașiș.

BUCUREȘTI, UNDE EȘTI?, de Vlad Petri

Au trecut 23 de ani de la Revoluție, și, deci, de la instalarea democrației, însă oamenii au nemulțumiri numeroase. Filmul prezintă poveștile culese timp de un an ale celor care protestează în stradă, de Vlad Petri.

Din lista Taste of Cinema mai fac parte și „Moartea domnului Lăzărescu” (de Cristi Puiu) și „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (de Andrei Ujică).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top