Connect with us

Revistateo.ro

Ce vreme ne așteaptă până pe 2 noiembrie

Inedit

Ce vreme ne așteaptă până pe 2 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției temperaturilor și precipitațiilor în toate regiunile țării, până în data de 2 noiembrie. Află mai jos cum va fi vremea în Banat, Crișana, Transilvania sau Moldova.

BANAT
În intervalul 22 – 25 octombrie se vor înregistra scăderi accentuate ale temperaturii, valorile termice fiind sub mediile climatologice. Dacă săptămâna a început cu 22 de grade la Timișoara, se va încheia cu maxime între 8 și 11 grade. Minimele se vor apropia de 0 grade, valoare normală pentru lunile noiembrie și decembrie. Apoi, regimul termic se va apropia de normalul perioadei, înregistrându-se valori de 13-15 grade, după 26 octombrie. Va ploua temporar până pe 24 octombrie cu cantități de apă semnificative.

CRIȘANA
La fel ca și în Banat, din 22 octombrie vine vremea rece. Maximele în această zonă vor fi de 11-12 grade, iar minimele pot coborî până la 3 sau 4 grade. Pâmă pe 23 octombrie se înregistrează ploi semnificative, la fel și pe data de 28 octombrie, când va ploua abundent.

TRANSILVANIA
Din 22 octombrie, vremea se va răci semnificativ, cu un record negativ pentru această perioadă: pe 24 octombrie maxima va fi de 5 grade iar minimele coboară la -3 grade. Vor exista ploi slabe și moderate până în 24 octombrie. Ploile se vor diminua din 28 octombrie; se vor înregistra precipitații în arii izolate.

MARAMUREȘ
Minimele vor coborî începând din 22 octombrie până la -2 grade. Pentru zilele de 25 și 26 octombrie sunt estimate creșteri de temperatură, maximele din 24 fiind de doar 11 grade ziua. Se vor înregistra precipitații abundente și după data de 27 octombrie.

MOLDOVA
Valorile termice scad accentuat și în această regiune a țării, unde se vor înregistra maxime de 4 până la 6 grade și minime de 0 sau -2 grade. Vremea se va încălzi ușor de luni, 27 octombrie, însă temperaturile continuă să fie sub normalul perioadei, adică de 10, 11 grade. Sunt posibile ploi slabe în 28 și 29 octombrie.

DOBROGEA
Nici la mare nu va fi mai cald, vremea răcindu-se brusc din 22 octombrie, cu maxime ale zilei de doar 7-8 grade. Minime ating și zero grade noaptea. După 27 octombrie se estimează creșteri ale temperaturii cu o medie de 12, 13 grade. Se vor înregistra ploi pe arii extinse în toată această perioadă, până pe 2 noiembrie.

MUNTENIA ȘI OLTENIA
Din 22 octombrie, maximele în această regiune nu vor depăși 9 grade. Noaptea, temperatura va scădea până la 0 grade Celsius , iar din 27 octombrie valorile termice vor marca o ușoară creștere cu o medie de 13 grade. E posibil să plouă abundent în 28 octombrie și în zilele de după această dată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top