Connect with us

Revistateo.ro

Descoperirea de la Târgoviște care schimbă istoria României

Stiri

Descoperirea de la Târgoviște care schimbă istoria României

Descoperire incredibilă la Curtea Domnească, în județul Dâmbovița. Cetatea se pare că este mai veche decât se credea și asta reiese abia acum la iveală după ce arheologii au descoperit monede și morminte mai vechi de anul 1400, anul în care se știa până acum că a dat naștere cetății.

Până la această descoperire a arheologilor se credea că Biserica Domnească, peste care s-a construit Turnul Chindiei, era cea mai veche construcție din zonă, realizată fiind de Mircea cel Bătrân. Potrivit noilor descoperiri, istoria învățată până acum se modifică, arheologii descoperind o altă biserică ce a fost construită undeva în 1300. De altfel, specialiștii de la Muzeul de istorie din Târgoviște erau deja convinși că cetatea este mai veche decât se cunoaște în istoria din manuale.

Arheologii au descoperit monede și podoabe care vor putea fi admirate în cadrul unei colecții numismatice la Muzeul din Târgoviște. Totodată, arheologii vor continua explorările în zonă pentru a descoperi alte astfel de lucruri interesante neștiute despre istoria locală a României.

Curtea Domnească din Târgoviște este un complex de construcții din timpul marilor voievozi care au fost folositoare în apărarea cetății de vrăjmași. Clădirile din incintă includ: Palatul domnesc, Turnul Chindiei, Biserica Sfânta Vineri, Biserica Mare Domnească, alte construcții civile.

Turnul Chindiei din Târgoviște

Biserica Mare Domnească

Curtea Domnească, imagine de ansamblu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top