Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi pentru ochi sensibili

Cosmetica

Sfaturi pentru ochi sensibili

Iritarea este o problemă comună, mai ales printre oamenii care au zona ochilor foarte sensibilă. Această problemă poate face viața de zi cu zi dificilă și greu de gestionat. Pentru o femeie cu ochii sensibili, aplicarea machiajului poate fi un lucru destul de complicat. Dacă machiajul nu este aplicat în mod corespunzător, apar probleme cum ar fi înroșirea ochilor, iritațiile și mâncărimile. Iată câteva sfaturi pentru ochi sensibili.

Folosește un fard cremos, în loc de unul pe bază de pudră. Spre deosebire de pulbere, fardurile cremoase sunt mai indicate pentru că ochii tăi nu sunt atât de predispuși la praf. Stai departe de fardurile sidefate pentru că irită foarte mult ochii sensibili.

Evită folosirea creionului pe linia interioară a ochiului. Știu că asta îți face ochii mai mari și mai atrăgători, dar dacă ai ochii sensibili ar trebui să sari peste acest pas. Încearcă să trasezi linia în afara liniei genelor.

Schimbă-ți des produsele de make-up. Știu că poate fi costisitor, dar dacă dorești să te machiezi și să ai ochi sănătoși, trebuie să faci asta. Chiar dacă le-ai păstrat curate, există întotdeauna riscul apariției bacteriilor, în special la produsele de îngrijire a ochilor. Nu uita să cureți întotdeauna pensulele.

CITEȘTE ȘI: CUM TREBUIE SĂ AI GRIJĂ CORECT DE PENSULELE DE MACHIAJ

Primerul și fondul de ten nu ajută doar la menținerea machiajului pe toată durata zilei, ci acționează ca un scut între pielea sensibilă a ochilor și machiajul aplicat. Există fonduri de ten speciale pentru această zonă, care sunt mai delicate și cu ingrediente mai atent selecționate. Alege astfel de produse și aplică-le cu grijă pe piele, înainte de fard, creion sau rimel. Totodată, încearcă să eviți rimelul care îți alungește genele, deoarece acesta conține anumite componente mai agresive, care dăunează ochilor sensibili.

Nu uita că este foarte important să te demachiezi în fiecare seară cu loțiuni speciale pentru zona ochilor! Pielea din această zonă este mult mai subțire și mai sensibilă!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top