Connect with us

Revistateo.ro

Cod galben de ceață: ALERTĂ în Muntenia și Moldova

Inedit

Cod galben de ceață: ALERTĂ în Muntenia și Moldova

Avertizare cod galben de ceață în această dimineață în zece județe din estul României plus Muntenia. Toți șoferii sunt atenționați în această dimineață deoarece vizibilitatea pe drumurile naționale și europene va fi redusă sub 200 de metri și, pe alocuri, chiar 50 de metri.

Avertizarea nowcasting este valabilă pentru județele Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași și Prahova, incluzând autostrăzile A1 și A2, dar și drumurile naționale și europene aferente. Tot sub avertizare de cod galben de ceață, care ar putea fi prelungit, sunt și județele Suceava, Botoșani, Iași. Bacău și Vaslui până la ora 11.

Agenția Națională de Meteorologie a făcut și estimarea pentru vremea în următoarele două săptămâni, astfel că, toamna se instalează cu toate drepturile: minimele vor atinge și -2 grade în regiunile de depresiune și munte din Transilvania, -1 în Maramureș, iar maximele nu vor depăși 15 grade începând din 28 octombrie. Sunt anunțate și ploi în toate regiunile țării, însă în cantități normale acestei perioade.

CITEȘTE ȘI: CUM VA FI VREMEA PÂNĂ PE 2 NOIEMBRIE

Ceața este un fenomen meteo care se explică prin o reașezare a particulelor de apă aflate în suspensie în atmosferă sub formă de vapori de aer. Fenomenul de ceață există dacă vizibilitatea este redusă la mai puțin de un kilometru.

Ceață pe DN 1, spre Brașov

Potrivit ANM, și următoarele zile diminețile vor fi cu ceață, întrucât temperaturile vor scădea treptat, până pe 28 octombrie fiind sub normalul acestei perioade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top