Connect with us

Revistateo.ro

Coada calului - buruiana care tratează ulcerul și osteoporoza

Naturiste

Coada calului – buruiana care tratează ulcerul și osteoporoza

Coada calului este o buruiană pe care bunicii noștri au utilizat-o de multe ori pentru beneficiile sale uluitoare. Aceasta crește în special în porumbiști.

Coada calului conține minerale esențiale din care se formează aspirina modernă, dar mai conține și silicați. Silicații și acidul salicilic din tulpina de coada calului sunt solubili în proporție de 15%. Coada calului mai conține, printre altele, magnan, potasiu și flavonoizi, acizi fenolici, alcaloizi, acizi polymici, acid malic și oxalic, urme de ulei esențial sau cantități reduse de vitamina C.

CITEȘTE ȘI: PĂPĂDIA, EFECTE MIRACULOASE ASUPRA ORGANISMULUI

Flavonoizii, potasiul și saponozidele sunt actorii principali în ceea ce privește acțiunea diuretică a cozii de cal. Silicații acționează pozitiv asupra sistemului osos și asupra țesutului conjunctiv. Tot datorită silicaților din coada calului se asimilează mai bine calciul. Coada calului este recunoscută în special în tratamentele pentru osteoporoză, datorită acidului salicilic și a silicaților, aceasta încetinește.

Coada calului mai poate fi folosită pentru ulcerul gastric sau diferite tipuri de anemie. Se poate folosi această buruiană și dacă vrei să îți menții greutatea ideală, în combinație cu alte plante și alimente.

 

Alte întrebuințări:
– ulcerul varicos
– bube
– eczeme
– neurodermite
– combaterea transpirației
– cicatrizarea rănilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top