Stiri
Reteță de toamnă: Supă de legume „tomnatice” cu pâine prăjită
Reteță de toamnă: Supă de legume „tomnatice” cu pâine prăjită.
Pentru că fiecare anotimp vine cu preparate specifice, dar și cu legume sau fructe specifice și pentru că organismul nostru are anumite cerințe, astăzi am decis să vă prezentăm o rețetă de toamnă. Este ușor de preparat, sățioasă și caldă… numai bună pentru stomac!
Ai nevoie de:
Un praz
Doi morcovi
Un cățel de usturoi
Un cartof
O linguriță de rozmarin
400 grame de fasole
3 lingurițe de pătrunjel
800 g de roșii pasate
Pentru pâinea prăjită
8 felii de baghetă, tăiate în diagonală
Un cățel de usturoi, tăiat în jumătate
50 g de brânză edam
Preparare:
Prazul, morcovii, usturoiul, cartoful, rozmarinul și pătrunjelul se taie mărunt și se pun la fiert într-o oală, până dau în clocot. Apoi se acoperă și se lasă la foc mic încă 15 minute.
Între timp se încălzește cuptorul.
Se adaugă roșiile pasate peste legumele fierte. Totodată se adaugă și fasolea. Se încălzesc ușor, amestecând din când în când.
Pâinea tăiată se unge cu usturoi pe ambele părți. Se lasă în cuptor pe o parte, până când se fac aurii, apoi se întorc. Peste ele se pune brânza și se mai lasă la cuptor până când se topește.
Se servesc alături de supă.
Sursa: Oana Cuzino
Bica Marian
2014-10-24T09:34:13+03:00 at 2014-10-24T09:34:13+03:00
fasolea se adauga fiarta sau nu, urmand a fierbe impreuna cu legumele deja facute?
Adrian Vrauko
2014-10-24T10:45:43+03:00 at 2014-10-24T10:45:43+03:00
De preferat este sa o adaugati fiarta spre final