Stiri
Cele mai tari bomboane pentru Halloween
Da! Astea chiar sunt cele mai tari bomboane pe care le poți pregăti pentru Haloween!
Ingrediente:
– 1/4 cană de zahăr pudră
– 3 linguri de lapte praf degresat
– 1/4 linguriță de sare
– 1/2 de cană de zahăr tos
– 1/3 de cană de sirop de porumb
– 2 de linguri de apă
– 2 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
– 1/2 linguriță de extract de vanilie
– câteva picături de colorant alimentar galben și portocaliu
CITEȘTE ȘI: BRIOȘE CU DOVLEAC ȘI FULGI DE CIOCOLATĂ
Mod de preparare:
Amestecă foarte bine zahărul pudră, laptele praf și sarea și dă toată compoziția la o parte.
Combină zahărul tos, siropul de porumb și apa într-o oală și pune-o la foc mediu. Acoperă și lasă să fiarbă 4 minute, după care adaugă untul și mai lasă oala pe foc încă 2 minute.
Îndepărtează oala de pe aragaz și adaugă vanilia și amestecul uscat pe care l-ai făcut la început. Amestecă încontinuu cu o spatulă din silicon până ce toată compoziția este fină și lucioasă.
Toarnă tot acest aluat pe o tavă căptușită cu foaie de copt. Și mai bine este dacă ai o tavă din silicon. Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, ca să poată fi manipulat. Consistența lui nu ar trebui să fie lipicioasă.
Împarte aluatul în 3 bucăți egale. Adaugă 2 picături de colorant alimentar galben pe o bucată de aluat și frământă-l până ce culoarea se distribuie uniform. Repetă aceeași procedură și pentru bucata de luat pe care o vei colora în portocaliu. A treia bucată de aluat trebuie să rămână albă.
Rulează fiecare bucată de aluat într-o fășie de aproximativ 20 cm și taie-le în 4. Ia acum 3 bucăți de culori diferite și rulează-le în alte fășii de 20 cm lungime si 1/3 cm lățime. Așează-le unul lângă altul și presează-le puțin cu degetul, ca să se lipească una de alta. Netezește fășia de aluat care rezultă și tai-o cu un cuțit fin în triunghiuri mici. Acestea sunt bomboanele tale.
Repetă această procedură pentru tot restul de aluat. Lasă toate bomboanele să se usuce pe o foaie de copt, timp de o oră.