Connect with us

Revistateo.ro

IMAGINI VIDEO. PRIMA DESZĂPEZIRE din acest an. COD GALBEN DE NINSORI în 11 JUDEȚE

Inedit

IMAGINI VIDEO. PRIMA DESZĂPEZIRE din acest an. COD GALBEN DE NINSORI în 11 JUDEȚE

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă astăzi până la ora 23 pentru 11 județe din nordul, centrul și nord-estul țării.

Județele în care vor cădea cantități semnificative de zăpadă sunt Botoșani, Suceava, Maramureș, Neamț, Harghita, Iași, Bacău, Bstrița, Covasna, Mureș și Vrancea. Potrivit avertizării meteorologilor, cele mai multe cantități de zăpadă vor cădea în nordul Moldovei și toată zona Carpaților Orientali. Prima fulguială, de altfel, a început azi dimineață în județele Botoșani, Suceava și Neamț. Se vor acumula precipitații mixte (lapoviță, ploaie și ninsoare) care local vor atinge 15 litri pe metru pătrat.

CITEȘTE ȘI: IARNA 2014 A VENIT PRIMA DATĂ LA SUCEAVA

Județele în care vor predomina mai degrabă ninsorile decât ploaia sunt Botoșani, Suceava și Bacău. În cealaltă parte a țării, în regiunile sud-estice, vântul se va intensifica cu rafale de 50-60 kilometri la oră. Județele din sud-estul țării au scăpat de codul galben de ploi, care era posibil să se tranfsorme în cod galben de ninsoare.

La Suceava a avut loc astăzi și prima deszăpezire din acest sezon rece, antiderapantele intervenind pe drumule din zona montană, fără probleme de circulație. Zonele în care autoritățile sucevene au intervenit imediat sunt Pasul Tihuța, Pasul Mestecăniș și Pasul Palma, acolo unde a nins cel mai mult în județ. Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a declarat pentru Mediafax că autoritatea locală este pregătită în continuare pentru orice tip de intervenție dacă se vor intensifica ninsorile.

Suceava dispune de 900 de tone de sare și 700 de tone de nisip, pregătite pentru situațiile de urgență specifice iernii. Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava dispune de 470 de tone de sare și 5.010 tone de nisip care vor fi folosite pentru deszăpezire.

Lapoviţă şi ninsoare în Pasul Tihuţa, pe DN 17. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

Pasul Tihuța, Suceava – prima deszăpezire

botosani

Botoșani, județul Botoșani – a început fulguiala

Mai jos, imagine din Rădăuți, Suceava

suceava

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top