Connect with us

Revistateo.ro

Află cum poți trata buzele crăpate

Cosmetica

Află cum poți trata buzele crăpate

Majoritatea femeilor se confruntă cu această problemă. Buzele uscate, crăpate și care, în cel mai grav caz, sângerează. Află mai multe despre buzele crăpate și cum le poți trata!

Buzele sunt lipsite de glande sebacee și sudoripare, așa că este mai dificil ca această zonă să fie umedă. Pielea care le acoperă este foarte subțire și delicată, iar factorii externi o pot deteriora. Cel mai des buzele se crapă din pricina schimbărilor de temperatură și a factorilor externi. Vântul, poluarea, soarele, sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la deshidratarea buzelor și la crăparea acestora.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI INCREDIBILE PE CARE NU LE ȘTIAI

Pe lângă acești factori climatici, există și alte lucruri care afectează buzele. Cremele de față obișnuite conțin ingrediente prea puternice pentru pielea delicată de pe buze, așa că evitați această zonă și zona ochilor, atunci când vă dați cu cremă.

Faptul că nu beți suficiente lichide afectează din plin aspectul buzelor dumneavoastră. În acest caz extremitățile corpului sunt cele mai afectate, iar buzele se numără printre acestea. Consumul de lichide nu este o glumă sau doar un alt promo de la tv. Apa este esențială pentru un organism sănătos, o piele hidratatăși un păr frumos. Faceți un efort și consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi.

Dacă aveți probleme cu uscarea și crăparea buzelor s-ar putea să aveți un deficit de vitamine în organism. Vitaminele răspunzătoare pentru sănătatea pielii delicate sunt vitaminele A, B2, C și E. De asemenea puteți suferi de o alergie la anumite produse cosmetice.

Există nenumărate metode prin care puteți trata buzele crăpate. Uleiurile vegetale de migdale și argan sunt recunoscute pentru propritățile regeneratoare și intensiv hidratante. De asemenea, untul de shea poate fi folosit în loc de balsam de buze. Crema de gălbenele sau măștile din miere de albine și ulei de măsline sunt foarte utilizate. Încercați să folosiți un balsam de buze, în special când ieșiți din casă.

Dacă problemele persită sau aveți sângerări este indicat să mergeți la un medic. Buzele crăpate pot fi semnul unor boli precum bolile cu transmitere sexuală sau diabetul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top