Connect with us

Revistateo.ro

Dicționarul vindecător al plantelor

Naturiste

Dicționarul vindecător al plantelor

Plantele sunt o adevărată comoară la casa omului, acestea conținând o serie de proprietăți în compoziția lor care merită elaborarea unui dicționar întreg. Iată dicționarul vindecător al plantelor, de la A la T.

Adaptogene
Ierburile adaptogene sunt eficiente în lupta omului modern cu stresul. Adaptogenii acționează activând glandele renale și sunt un adevărat miracol pentru combaterea oboselii.

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE COȘMARURI ȘI INSOMNII CU AJUTORUL PLANTELOR

Antiinflamatorii
Buruienile pe care de multe ori le trecem cu vederea sau le călcăm literalmente în picioare sunt foarte bune pentru a atenua umflăturile din anumite părți ale corpului. Acestea stopează infecția și opresc înaintarea factorilor chimici pentru dezvoltarea umflăturii.

Antimicrobiene
Acestea măresc rezistența organismului la microorganismele patogene. Anumite ierburi pot fi otrăvitoare pentru anumite organisme dar au un rol antiseptic cunoscut.

Astringente
Ierburile cu această calitate sunt foarte bune pentru reducerea sau calmarea iritațiilor de la nivelul mucoasei anzale, de exemplu.

Carminative
Aceste plante sunt bogate în uleiuri volatile care ușurează munca sistemului digestiv, eliminând sau prevenind problemele de digestie.

Diuretice
Aceste plante fac în așa fel încât să eliminăm rapid prin urină toate toxinele care ne amenință sănătatea fără să ne dăm seama.

Expectorante
Aceste plante stimulează eliminarea mucusului din plămâni. Relaxează spasmele bronhice și fluidizează mucusul.

Hepatice
Plantele cu proprietate hepatică ajută la producția de bilă și întărirea ficatului.

Hipotensive
Sunt cunoscute pentru scăderea presiunii ridicate a sângelui.

Laxative
Stimulează producția de bilă în ficat și scaunul. Sunt eficiente pentru cei care au probleme cu anumite tipuri de mâncare, care „cad mai greu”.

Nervine
Întăresc și refac sistemul nervos și tot ce se leagă de acesta. Sunt plante relaxante care echilibrează gândirea, elimină stările de anxietate și depresie.

Tonifiante
Sunt cunoscute pentru utilizare alor în Ayurveda, ca măsură profilactice. Astfel de plante sunt gingsengul și cătina, considerate esențiale pentru energizarea din fiecare zi și stabilirea qi-ului.

Toate aceste calități vindecătoare se găsesc în plantele nemodificate genetic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top