Inedit
Bucureștiul intră în Renaștere din 30 octombrie
Bucureștiul se îmbracă în straiele Renașterii și Barocului din 30 octombrie, până pe 21 noiembrie. Mai mulți artiști și dansatori români și din străinătate (Franța și Spania) vor reînvia muzica veche, specifică renascentismului și epocii baroce.
Prima surpriză a Festivalului de Muzică Veche din Capitală este prezența lui Jean Philippe-Rameau, care va încânta publicul pe 30 octombrie cu două proiecte inedite, printre care „Rameau – Le musicien du Roi”, care reunește spectacolul muzical al lui Rameau și coregrafiile de epocă ale lui Louis Guillaume Pécour şi Raoul Auger Feuillet.
VEZI ȘI: HOROSCOPUL MUZICAL
De la ora 19:00, Sala Unirii își va deschide porțile din 30 octombrie pentru artiști români extrem de talentați, în cadrul Festivalului: Ansamblul de Muzică Veche Gli Studiosi di Sebastiano (București) și Ansamblul de dans medieval și baroc Passegio din Cluj Napoca.
Al doilea concert marca Rameau va fi susținut pe 13 noiembrie, „Rameau 250”. Concertul va avea loc la Biserica Anglicana, de la ora 19:00 și va fi susținut de Raluca Enea. Spectacolul cuprinde selecțiuni din colecția „Pièces de Clavecin en Concerts” (1741) şi din opera sa „Les Indes Galantes”.
Marco Horvat va susține un recital la Salonul Cerchez al Muzeului Cotroceni, pe 19 noiembrie, tot de la ora 19:00. Închiderea festivalului o va face Ansamblul de muzică veche „Cinco siglos” și soprana Delia Agundez din Spania, pe 21 noiembrie, ora 19, la Palatul Bragadiru.
Marco Horvat, unul dintre artiștii pe care bucureștenii îl vor putea admira la Festivalul de Muzică Veche
Biletele pentru acest festival de muzică de epocă pot fi procurate prin rețeaua Eventim.