Connect with us

Revistateo.ro

Remediu naturist pentru călcâiele uscate

Frumusete

Remediu naturist pentru călcâiele uscate

Știm sigur că multe femei se luptă cu călcâiele aspre, uscate și crăpate. Sunt foarte incomode și arată extrem de rău atunci când purtăm sandale. Deși nu e vremea lor, vă oferim un remediu naturist pentru călcâiele uscate, deoarece știm cât de frustrante pot fi acestea, fie vară, fie iarnă.

Zona călcâielor nu are glande sebacee, ceea ce o face să fie nehidratată, implicit uscată, de la natură. Dacă nu obșnuiți să folosiți creme pentru picioare, zona aceasta este și mai afectată și pielea uscată se poate transforma într-un coșmar deoarece apar crăpături care pot fi dureroase și călcâiele se exfoliază. De asemenea, greutatea corporală, pantofii neadecvați, clima uscată și înaintarea în vârstă sunt câțiva factori care pot afecta zona călcâielor. Din fericire există numeroase creme și tratamente. Iată un remediu naturist pentru călcâiele uscate!

CITEȘTE ȘI: CELE MAI BUNE MĂȘTI DIN FRUCTE PENTRU TENUL TĂU

Aveți nevoie de:

– smochine proaspete

– ulei de nucă de cocos

– zahăr

Cum trebuie să procedați:

Alegeți câteva smochine coapte și sfărâmați-le cu ajutorul unui blender. Când sunt aproape ca un piure, transferați-le într-un vas curat și adăugați peste ele ulei de nucă de cocos. Acest amestec exfoliază într-un mod blând pielea călcâielor și semințele de la smochine îndepărtează celulele moarte.

Uleiul de cocos este extrem de hrănitor și intens hidratant. Asigurați-vă că uleiul nu este topit, trebuie să îl folosiți în stare solidă. Dacă îl aveți în formă lichidă, puneți-l la frigider. Dacă doriți o exfoliere mai puternică adăugați o lingură de zahăr.

La contactul cu pielea uleiul de cocos se va topi, așa că este bine să aplicați acest tratament când sunteți la duș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top