Connect with us

Revistateo.ro

Numărul corect al partidelor de sex pe săptămână, după vârstă

Stil de viata

Numărul corect al partidelor de sex pe săptămână, după vârstă

Potrivit cercetărilor științifice, odată cu înaintarea în vârstă, numărul partidelor de sex scade între parteneri. Un cuplu de 30 de ani, în medie, are 2-3 contacte sexuale pe săptămână, acest număr oscilând în scădere odată cu plusarea anilor.

Specialistul Thomas Glynn susține că motivele pentru care apetitul sexual scade și dorința crește depinde mai mulți factori: constituția biologică a fiecărui om, factori sociali, de mediu sau chiar culturali (vezi cultura musulmană sau alte astfel de culturi restrictive). Glynn susține că un act sexual se poate repeta imediat după terminarea unei partide de sex, acest lucru însemnând de la câteva minute până la câteva ore, în funcție de potența bărbatului și dispoziția femeii.

CITEȘTE ȘI: 10 MOTIVE SĂ FACI SEX ÎN SEARA ASTA

Alți specialiști, Alfred Kinsey, Wardell Pomeroy sau Clyde Martin, au calculat care este numărul corect al partidelor de sex pe săptămână, în funcție de vârstă: tinerii sub 20 de ani au 3-4 raporturi sexuale în 7 zile, la 30 de ani acesta scade la 2-3 contacte sexuale, iar la 40 de ani la 2. Cei care au un singur contact sexual sunt vârstnicii (50-60 de ani).

Specialiștii spun că bărbații pot avea raporturi sexuale în fiecare zi, fără nicio problemă, dar acest lucru atrage cu sine dificultatea acestora de a se menține în formă maximă cu trecerea timpului. Factorii care determină frecvența unui raport sexual sunt diferiți: atractivitatea partenerului sau a partenerei, comportamentul erotic al partenerei, tensiunea nervoasă, oboseala sau stresul zilnic.

77% dintre persoanele analizate au până la 6 raporturi sexuale pe săptămână (categoria de vârstă 18-33 de ani), iar cei cu vârsta cuprinsă între 34-46 de ani prezintă o scădere a interesului pentru sex. Pentru elaborarea acestui studiu, specialiștii au luat în calcul doar situația persoanelor perfect sănătoase, care pot întreține fără nicio problemă un raport sexual. De asemenea, important de precizat este faptul că toate motivele care pot înlătura pofta sexuală precum stresul sau oboseala intervin în numărul partidelor de sex pe săptămână.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top