Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți faci propriul șampon acasă

Par & Coafuri

Cum să îți faci propriul șampon acasă

Ai vrea ca părul tău să fie strălucitor, gros și puternic, însă se pare că nimic nu funcționează? Există un remediu pe care îș poți prepara chiar la tine acasăși nu este deloc costisitor. Nu trebuie să investești o mulțime de bani în tot felul de produse de styling și apoi să devii frustrată că nici măcar cele mai scumpe nu ufcționează. Dă-i o șansă acestui șampon făcut în casă și vei vedea că a meritat! Da, probabil sună ciudat, însă chiar este o soluție care îmbunătățește starea părului tău.

Ai nevoie de:

– un ou

– o lingură de ulei de măsline extravirgin

– o lingură de suc de lămâie

– o lingură de șampon fără parfum, cât mai blănd și mai simplu

– 100 de ml de apă

CITEȘTE ȘI: CEAPA AJUTĂ PĂRUL SĂ CREASCĂ

Cum trebuie să procedezi:

Combină toate ingredientele într-un blender și amestecăpână se formează o pastă omogenă. Cantitatea reieșită va fi suficientă pentru o singură spălare, dacă ai părul de lungime medie. Dacă ai părul foarte lung, mai adaugă câte puțin din fiecare ingredient. Dacă îți mai rămâne șampon este suficient să îl păstrezi în frigider, într-un recipient închis. Va rezista încă 2 zile.  Acest șampon este perfect pentru persoanele cu părul uscat, fără viață și cu vărfurile despicate. Este bine să îl folosiți în mod constant, în special când vă expuneți la soare.

Dacă vi se pare că ouăle au un miros prea puternic, adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă sau mușețel. Nu folosiți apă fierbinte când vă spălați cu acest șampon, pentru că asta îi va da oului un miros și mai puternic.

Oul este foarte bogat în proteine, vitamine și minerale necesare părului. Uleiul de măsline hidratează părul fără să lase urme uleioase, iar sucul de lămâie curăță în profunzime și oferă strălucire și rezistență.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Dragomir Cristina

    2014-10-31T14:14:53+02:00 at 2014-10-31T14:14:53+02:00

    pentru cei cu parul gras nu as crede sa fie prea bun

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top