Torturi
Tort Red Velvet
Ingrediente:
– 2 linguri de cacao
– colorant alimentar roșu
– o cană de lapte bătut
– un praf de sare
– extract de vanilie
– o cană de zahăr
– 2 ouă
– o cană de făină
– o linguriță de bicarbonat de sodiu
– o linguriță de oțet
Pentru cremă:
– o cană de lapte
– 5 linguri de făină
– o cană de zahăr
– 200 grame de unt
– esență de vanilie
CITEȘTE ȘI: PRĂJITURĂ CU MORCOVI
Mod de preparare:
Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de tort. Încălziți cuptorul la 175 de grade.
Faceți o pastă din cacao și colorant alimentar și lăsați-o pentru un moment deoparte.
Amestecați laptele bătut, sarea și vanilia. Adăugați făina și amestecați până ce se încorporează.
Într-un alt vas amestecați smântâna cu zahărul și bateți-le până ce amestecul devine pufos. Adăugați pe rând ouăle și mixul din cacao. Adaugați oțetul și bicarbonatul și amestecați cele două compoziții până ce se formează un aluat.
Turnați aluatul în tava pregatită și coaceți-l aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul său iese curată. Lăsați blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, amestecați într-o cratiță laptele și făina la foc mic, până când amestecul se îngroașă și lăsați-l apoi să se răcească complet. Bateți untul cu zahărul și cu vanilia până ce compoziția devine pufoasă și apoi amestecați-o cu laptele și făina. Bateți crema până ce obțineți consistența dorită.
Umpleți blatul cu cremă și ornați-l așa cum vă doriți!