Connect with us

Revistateo.ro

Codul bunelor maniere s-a schimbat. Cum arată acum

Stil de viata

Codul bunelor maniere s-a schimbat. Cum arată acum

Codul bunelor maniere are nevoie de o actualizare, dat fiind faptul că lumea evoluează și apar noi elemente care ne integrează în societate în mod diferit decât se întâmpla acum zeci de ani. Știm că nu e frumos să aruncăm hârtia de la înghețată sau punga de chipsuri pe stradă, că nu se fumează în locuri publice decât special amenajate, însă mai există și alte lucruri pentru care trebuie modificat codul bunelor maniere.

TELEFONUL MOBIL
Telefonul mobil a devenit un element de care omul nu se poate lipsi nici când merge la baie. Îl folosim în teatru, la un vernisaj, la masă sau în timpul unei ședințe la birou. Nu în toate situațiile se cade să vorbim la telefon, potrivit noului cod nescris al bunelor maniere. Este o lipsă de respect să vorbești tare la telefon în timpul unui film la cinema sau la o piesă de teatru. De asemenea, este nepoliticos să dăm mai multă atenție unui telefon mobil decât unei persoane, atunci când aceasta dorește să comunice cu noi, fiind chiar în fața ochilor noștri.

CITEȘTE ȘI: CUM NU TREBUIE SĂ TE PORȚI CU O FEMEIE GRAVIDĂ

ȚIGARA ELECTRONICĂ
Țigara electronică nu ar trebui folosită în timpul serviciului, deoarece, fiind diferită de țigara clasică, aceasta dă senzație că te plictisești la locul de muncă dacă ai timp să pufăi din ea.

SPĂTARUL SCAUNULUI DIN AVION
Tot în noul cod al bunelor maniere intră și lăsarea pe spătarul scaunului din avion, care oricum scârțâie, și îl deranjează pe vecinul din spate. Nu e suficient că, mai nou, companiile aeronautice lasă tpt mai puțin spațiu între pasageri, încercând să înghesuie tot mai mulți oameni în aeronavă. dar dacă mai sâcâi și tu cu spătarul scaunului, s-ar putea ca o călătorie cu avionul să devină cel mai enervant lucru de pe planetă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top