Connect with us

Revistateo.ro

Cum să oprești căderea părului

Par & Coafuri

Cum să oprești căderea părului

Din nefericire, căderea părului devinde o problemă din ce în ce mai des întâlnită. În mod normal, o persoană pierde aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Dacă depășești cu mult această măsură, ai nevoie de niște soluții care să remedieze problema. Iar pentru asta, trebuie să știi în primul rând care sunt cauzele căderii părului. Cele mai întâlnite sunt: lipsa nutrienților esențiali din organism, utilizarea excesivă a tratamentelor chimice, lipsa unei diete echilibrate, dezechilibrul hormonal, mătreața, stresul și afecțiunile scalpului. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta!

1. Folosește un pieptăn cu dinții rari pentru a descurca părul. Abia apoi piaptănă-te cu unu des sau cu perie. Asta reduce riscul de rupere a firelor de păr.

2. Nu te pieptăna când părul este umed, pentru a evita ruperea și căderea.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI FACI PROPRIUL ȘAMPON ACASĂ

3. Curăță peria sau pieptănul cu apă și săpun o dată pe săptămână. Așa îndepărtezi bacteriile și murdăria acumulată și previi probleme cum sunt iritațiile scalpului și căderea părului.

4. Stimulează circulația de la nivelul scalpului cu ajutorul măștilor cu ulei cald. Masează-ți scalpul o dată pe săptămână și vei vedea diferența.

5. Alege un șampon care nu conține parabeni, sufat sau silicon, pentru a evita încărcarea scalpului și a firului de păr. Produsele chimice concentrate deteriorează părul și îl slăbesc.

6. Adoptă o dietă bogată în fier, zinc, vitamina A, complexul de vitamine B, vitaminele C și E, acizi grași omega 3 și proteine. Mănâncă mai multe legume cum ar fi morcovul, dovleacul și lintea. Nu exclude din alimentație peștele, nucile, migdalele, ouăle  și orezul brun.

7. Masează-ți scalpul cu un amestec din ulei de migdale dulci, ulei de cocos, ulei de ricin și ulei esențial de lavandă. Dacă dorești poți adăuga și o capsulă de vitamina E, care este extrem de benefică pentru sănătatea părului. Aplică această mască o singură dată pe săptămână.

Mai știi și alte secrete?

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top