Connect with us

Revistateo.ro

Apa de trandafiri - cel mai uimitor ingredient pentru frumusețe

Frumusete

Apa de trandafiri – cel mai uimitor ingredient pentru frumusețe

Încă din cele mai vechi timpuri, apa de trandafir este extrem de apreciată pentru parfumul deosebit și proprietățile sale nutritive.Importanțali potențialul acesteia în regimul de îngrijire a pielii este de neegalat. Apa de trandafiri echilibrează nivelul PH-ului pielii, calmează iritațiile și revigorează tenul. Cel mai des este folosită ca și demachiant sau loțiune tonică. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale apei de trandafir!

Această licoare minunată stimulează circulația sângelui și contribuie la reducere aspectului de vene subțiri și capilare sparte. Totodată calmează pielea inflamată și iritată, tratează acneea, dermatitele și eczemele și vindecă tăieturi, cicatrici și răni. Apa de trandafiri hidratează în profunzime, are proprietăți antibacteriene și antioxidante. Reface învelișul celulelor și regenerează țesuturile pielii. Totodată este foarte benefică și pentru păr. Luptă împotriva căderii părului și calmează iritațiile scalpului. Iată cum poți prepara apa de trandafiri chiar la tine acasă!

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ FACI CEL MAI BUN EXFOLIANT PENTRU TEN

Ai nevoie de câteva petale de trandafir care este crescut în grădină (nu cel din florărie). Se spală petalele și se fierb în apă curată timp de 5 minute. Se lasă apa la răcit și se depozitează într-un recipient cu pulverizator care se păstrează în frigider.

Pentru păr, amestecă 3 ouă cu 5 linguri de apă de trandafir și spală părul cu acest amestec. Clătește părul cu oțet din cidru de mere. Totodată poți să adaugi apă de trandafiri în ultima apă de clătire. Părul tău va fi mai puternic și mai strălucitor.

Pentru piele, adaugă câteva linguri de apă de trandafir în cadă atunci când faci baie. Îți relaxează simțurile și îți hrănește intensiv pielea. Pentru pielea uscată este benefic amestecul din glicerină și apă de trandafiri. Masează zonele afectate, apoi clătește cu apă caldă. Dacă ai arsuri solare această apă miraculoasă te va calma.

Aplică comprese cu apă de trandafiri pe ochii umflați sau cu cearcăne pentru a-i calma.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top