Frumusete
Iată ce poate face conopida pentru părul și pielea ta
Conopida nu este una dintre cele mai gustoase legume, însă cu siguranță aduce multe beneficii sănătății. Este cunoscută în special pentru capacitatea sa de a sprijini ficatul în procesul de neutralizare a toxinelor. Este o sursă bogată de fibre, iar acest lucru ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. Conopida conține și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și previn îmbătrânirea prematură. Are un conținut ridicat de minerale precum zinc, magneziu, fosfor, magneziu și seleniu și este foarte indicată în dieta femeilor însărcinate, datorită conținutului de vitamina A și vitamina C.
CITEȘTE ȘI: APA DE TRANDAFIRI – CEL MAI UIMITOR INGREDIENT PENTRU FRUMUSEȚE
Consumul regulat de conopidă te ajută să te mențții în formă, iar unul dintre cele mai mari beneficii este acela că împiedică îmbătrânirea prematură a pielii. După cum am spus, antioxdanții luptă contra semnelor de îmbătrânire și te protejează de acțiunea radicalilor liberi. Vitamina C și manganul cresc cantitatea de oxigen din sânge și accelerează metabolismul, iar astfel corpul tău eliberează toate toxinele de care nu are nevoie. Pielea devine mai sănătoasă și mai strălucitoare atunci când toxinele nu sunt prezente în sânge. Atunci când conopida face parte din dieta ta zilnică, organismul tău luptă mai ușor împotriva petelor, a ridurilor, a alunițelor și a erupțiilor cutanate. Pielea arată mai tânără și plină de viață.
Una dintre cele mai mari probleme din ziua de azi este căderea părului. Pentru a lupta împotriva acestei neplăceri trebuie să aveți o alimentație bogată în fructe și legume. Conopida este una dintre legumele care vă oferă numeroase substanțe nutritive benefice în lupta contra căderii părului. Este bogată în vitaminele A, E, C și K. Toate vitaminele și mineralele pe care conopida le conține ajută din plin la refacerea părului despicat, uscat și lipsit de viață. Să nu uităm că cel mai important este să ne grănim pielea și părul din interior și abia mai apoi să utilizăm diverse creme, uleiuri și tratamente.
Ce spuneți? V-am convins să consumați mai multă conopidă?