Connect with us

Revistateo.ro

Beneficii uimitoare ale uleiului de măceșe

Frumusete

Beneficii uimitoare ale uleiului de măceșe

Uleiul de măceșe este extras din semințele unei plante sălbatice numite măceș și este un remediu absolut uimitor pentru problemele pielii și nu numai. Acest ulei este renumit pentru numeroasele sale proprietăți și este utilizat de secole în anumite regiuni ale lumii, cum ar fi Chile. Este considerat a fi un atibiotic natural și ajută în tratarea febrei, răcelilor și a infecțiilor, întărind sistemul imunitar. Totodată, uleiul de măceșe este indicat în curele de slăbire, deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge și nivelul colesterolului.

Dacă ai părul uscat, acest ulei minune este cel mai indicat. Încălzeste-l câteva secunde și aplică-l pe scalp și pe lungimea firului de păr. Hidratează, repară vârfurile despicate și oferă părului strălucire. Este extrem de bun pentru părul vopsit sau care a suferit tratamente chimice. Dacă îți masezi scalpul în mod regulat, acest tratament te poate scăpa de mătreață. Combină-l cu ulei de măsline și masează-ți pielea capului de 2 ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE POATE FACE CONOPIDA PENTRU PĂRUL ȘI PIELEA TA

Uleiul de măceșe face minuni și pentru pielea uscată, datorită conținutului bogat în acizi grași. După un masaj cu acest ulei, pielea este mai fermă, hidratată și hrănită în profunzime. Aplică-l în special pe zona coatelor, a câlcâielor și pe buze. Totodată, prin masajul cu ulei de măceșe poți reduce vergeturile, petele, iritațiile și zgârieturile.  Dacă ai suferit arsuri din pricina soarelui, aplică pe zona afectată ulei și pielea se va răcori și își va reveni mai repede decât crezi.

Dacă ai tenul lipsit de viață, aplică în fiecare seară câteva picături de ulei de măceșe și masează fața foarte ușor. Nu îți fie teamă, nu lasă urme grase și este absorbit în piele foarte repede. În câteva săptămâni fața ta își recapătă strălucirea naturală și este mai hidratată și mai luminoasă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top