Connect with us

Revistateo.ro

Ajutor ! Vreau să slăbesc!

Stiri

Ajutor ! Vreau să slăbesc!

„Vreau să slăbesc, simt că m-am îngrășat, cum să slăbesc mai repede si ce trebuie să fac?”

Asta aud aproape zilnic si sunt convins ca si voi auziți asta sau chiar ați spus-o măcar o dată în viata voastră. Desigur, nu este cazul celor care își doresc să mai ia în greutate, dar despre aceștia putem spune că sunt în minoritate spre deosebire de cei care vor să slăbească.

Slăbitul si problemele cu greutatea în exces dau bătăi de cap lumii moderne si contribuie negativ, în mod cert, la sănătatea noastră.

Tin minte o vorbă pe care am auzit-o cândva : „omul gras e si frumos”. Nu doar ca mă amuză această propozitie, dar as continua adăugând că omul gras o fi frumos, dar cu siguranță nu este si sănătos !

Fie că ai doar câteva kilograme în plus, fie că ai o greutate alarmantă, trebuie să slăbești si să revii la normal.
Cauzele pentru care se ajunge aici pornesc de la nerespectarea sau neglijarea celor trei elemente necesare unei vieți sănătoase: alimentația, activitatea fizică si odihna.

Faptul ca nu acordați destulă atenție unuia din cele trei aspecte se poate răsfrânge asupra siluetei dumneavoastră.
Ok ! Avem probleme ! Dar cum le rezolvăm ?

Mulți nu știu cum să pornească spre atingerea obiectivelor, însă pentru asta suntem noi aici, să vă venim în ajutor.

Daca vă doriți schimbarea trebuie să fiți conștienți că va trebui să faceți sacrificii si că va trebuie să ieșiți din starea de confort în care sunteți.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă căutați prin apropiere o sală de fitness si aerobic. De acolo pornește schimbarea dumneavoastră. Acolo veți întâlni oameni care vă vor ajuta si îndruma si oameni ca si voi, cu aceleași probleme. Ajunși la sală puteți opta pentru fitness sau pentru clasele de aerobic. Orice ati alege este important să vă facă să ieșiți din confortul zilnic. Trebuie să fiti conștienți că va trebui să transpirați, să obosiți, să lucrați intens, dar treptat. Schimbarea se face în timp, nu peste noapte, dar vă asigur că primele rezultate se vor vedea din primele săptămâni (un tonus muscular, o dispoziție mai bună, mai multă energie). Dacă nu vreti sa mergeți la o sală, încercați să mergeți mai mult pe jos, să fiti mai activi sau să faceți un sport care vă face plăcere.

Al doilea pas pe care trebuie să îl faceți este să începeți să vă schimbați ușor stilul de alimentație. Este imposibil să vă schimbați brusc alimentația si nici nu este indicat, însă puteți să faceți schimbări mici dar definitive. De exemplu, puteți să înlocuiți pâinea albă cu pâinea cu semințe, integrală sau biscuiții integrali. Puteți să consumați mai multă apă, să mâncați mai multe legume, să nu mai prăjiți alimentele, să începeți să citiți informațiile nutriționale ale fiecărui aliment pe care îl cumpărați.

Încercați să respectați 3 mese principale în timpul zilei la distanță de maximum 3 ore jumătate si dacă este cazul 2 gustări între mese. Din nou, aveți grijă la cantități /porții.

Îndreptați-vă atenția asupra legumelor de sezon, a produselor mai puțin procesate si încercați să nu combinați la o masa mai mult de două tipuri de alimente. Spre exemplu puteți opta pentru 150g de piept de pui alături de care să adăugați o salată de crudități. O combinație care nu va îngreuna digestia si astfel vă veti simți mai bine.
Evitați să combinați mai multe tipuri de proteină la o masă, cum ar fi carnea cu brânză sau carnea cu ouăle, limitați consumul de amidonoase si lăsați fructele să țină loc de gustare.

Înfometarea nu înseamnă slăbire ! Înfometarea duce la încetinirea metabolismului si cu un metabolism leneș nu vei slăbi.

În același timp, trebuie să renunțați la gândul că sunteți la dietă. Nu ! Nu sunteți la dietă ! Sunteți la începutul unui stil de viață sănătos si după cum îi spune si denumirea, acest stil trebuie urmat toată viața.
Este foarte important să înțelegeți că trebuie să vă schimbați obiceiurile si să începeți încet, încet să trăiți o altă viață. Nimeni nu a spus că va fi confortabil, dar mai pune-ți încă o dată întrebarea: „cât de mult îmi doresc schimbarea?”

Al treilea pas pe care va trebui sa îl faceți este să învățați să vă relaxați, să vă bucurați si să zâmbiți.
Stiu ! Suna ciudat, dar vremurile pe care le trăim ne tin mult prea încruntați, grăbiți si stresați si de multe ori uitam să ne mai relaxăm. Stresul produce schimbări în corpul nostru si ne poate îngreuna procesul de slăbire.
Găsiți-vă timp să vă odihniți, ieșiți cu prietenii, cu familia, plimbați-vă, glumiți, râdeți, nu uitați că viața trebuie trăită. Trebuie să învățăm să ne bucurăm de viată.

Mulți cred că acest stil de viață va fi unul restrictiv mereu, însă vreau să vă spun că nu este asa. Nu se rezumă totul la mâncare, leneveală si confort. Trebuie să privim altfel tot ce se întâmplă în jurul nostru.
Ține minte ! Alimentație, mișcare, odihnă si zâmbet !

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top