Connect with us

Revistateo.ro

Jurnalist agresat de polițiști în Centrul Capitalei. OSCE INTERVINE

Inedit

Jurnalist agresat de polițiști în Centrul Capitalei. OSCE INTERVINE

Pe 10 noiembrie, un jurnalist de etnie maghiară a fost bătut de polițiștii din Capitală, în plin centrul Bucureștiului. Ștefan Mako este jurnalist și reporter la Casa Jurnalistului, iar motivul pentru care a fost bătut este halucinant: a filmat o bătaie pe care aceiași polițiști o aplicau unei alte persoane. Deși autoritățile române nu s-au implicat suficient de mult pentru anchetarea acestui caz, poliția declarând că nu se poate autosesiza în ciuda evidențelor, decât dacă se face o plângere penală, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei cere anchetarea riguroasă a acestui caz, într-un comunicat transmis astăzi.

Jurnalistul care a filmat scena unei agresiuni al cărei ”călău” era un polițist a devenit chiar el agresat. Acesta a fost pus la pământ, scuipat, lovit și înjurat brutal, ca pe un animal. Faptul că acesta a filmat cum niște polițiști băteau un bărbat a fost un motiv suficient ca la secția de poliție acesta să fie tras la răspundere în cel mai barbar mod cu putință.

CITEȘTE ȘI: AJUTĂ O TÂNĂRĂ PROFESOARĂ SĂ ÎNVINGĂ CANCERUL!

Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatovic, a transmis astăzi un comunicat de presă care cere soluționarea acestui caz, considerându-l deosebit de grav. Agresorul principal identificat este de la secția 10 de Poliție a Capitalei, pe nume Eduard Mardare: „Cred că acest incident va fi rapid şi riguros investigat. Jurnaliştii trebuie să fie lăsaţi să îşi facă munca într-o manieră liberă şi sigură, orice obstrucţionare a libertăţii lor constituie un atac la libertatea presei”, susține oficialul OSCE.

„Atacurile asupra unui jurnalist de către poliţişti sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că poliţia trebuie să vegheze asupra şi să asigure siguranţa membrilor mass media. Incidente ca acesta contribuie la o atmosferă de frică şi pun în pericol libertatea presei”, mai spune Mijatovic.

VEZI FILMEȚUL ȘI ÎNTREAGA POVESTE AICI

OSCE este Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top