Connect with us

Revistateo.ro

Cum să-ți exfoliezi fața în funcție de tipul pielii

Cosmetica

Cum să-ți exfoliezi fața în funcție de tipul pielii

Îndepărtarea celulelor moarte este un pas foarte important pentru îngrijirea tenului și fiecare tip de piele are nevoie de propriul proces de exfoliere. Trebuie să știi ce produse ți se potrivesc, cum trebuie să procedezi și care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți. Află acum tot ce trebuie să știi!

Tenul gras. Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile cu tenul gras este că fac abuz de acest proces de îndepărtare a celulelor moarte. Dacă te exfoliezi prea des îți privezi pielea în totalitate de uleiurile naturale și iriți zonele acneice de pe fața ta. Uleiurile pe care pielea ta le conține în mod natural sunt benefice și o protejează de acțiunea factorilor externi. Optează pentru un exfoliant care conține acizi derivați din fructe. Aceștia curăță și luminează fața într-un mod echilibrat și delicat.

CITEȘTE ȘI: SFATURI IMPORTANTE DESPRE HIDRATARE

Tenul normal. Dacă ai pielea normală poți folosi orice fel de exfoliant. Este bine să te axezi pe cele sub formă de pudră, care amestecate cu apă îți oferă o îngrijire delicată. Totodată poți apela și la numeroasele retețe naturiste care oferă aceeași îngrijire eficientă ca și produsele chimice. Uneori sunt chiar mai bune.

Tenul uscat. Trebuie să îți exfoliezi fața ori de câte ori simți că pielea ta este prăfuită și fără viață, însă nue ste recomandat să o faci prea des. Acest proces nu trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, ci mai degrabă din cea săptămânală. Alege produse ușoare, pe care să le aplici delicat, fără mișcări agresive.

Tenul sensibil. Pielea sensibilă are nevoie de o exfoliere delicată. Scrub-urile obișnuite pot provoca inflamații și roșeață, așa că cel mai indicat este să te axezi pe produse naturale. Încearcă să eviți zona ochilor și a buzelor. Exfoliază fața după ce ai făcut mai întâi o baie cu aburi, pentru că atunci porii tăi sunt deschiși și bacteriile se îndepărtează mai ușor,

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top