Connect with us

Revistateo.ro

Bancul zilei - Politicianul

Inedit

Bancul zilei – Politicianul

Un bărbat într-un costum negru ponosit şi rupt a ajuns la o fermă şi i-a cerut fermierului o slujbă:

– Voi face orice şi nu am nevoie de altceva decât de mâncare.
Fermierul nu avea nevoie de ajutor, dar, aducându-şi aminte de grămadă de bălegar din hambar care trebuia împrăştiată pe câmp, i-a spus:

– Urmează-mă! Uite, vezi grămada asta mare de rahat? Ei bine, vreau să o cari şi să o împrăştii bine pe tot câmpul din est. Bărbatul a zâmbit amabil şi s-a apucat de treabă. Era o grămadă imensă. Fermierul a crezut că-i va lua cel puţin o săptămână pentru a termina, dar a rămas foarte surprins când a văzut că la sfârşitul zilei hambarul era gol.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI TARI BANCURI DE PE NET CU PONTA ȘI IOHANNIS

– Ai făcut o treabă minunată, i-a spus entuziasmat fermierul. Hai, vino să mâncăm! Am pregătit o friptură de vita cu garnitură de mazăre şi piure.
Au mâncat pe săturate şi s-au culcat devreme. A doua zi, fermierul l-a condus pe bărbat la un alt hambar şi i-a spus:

– Vezi grămada această mare de cartofi? Ei bine, astăzi ai o muncă mai uşoară. Tot ce trebuie să faci este să sortezi cartofii mari de cei mici şi să îi pui pe fiecare în două grămezi separate. Hai, la treabă. Ne vedem la cină. Şi fermierul a plecat. Întorcându-se în jurul orei cinci, fermierul l-a găsit pe bărbat suit pe grămada de cartofi. Bărbatul stătea cu capul sprijinit în mâini şi bolborosea singur.

– Ce s-a întâmplat?, a întrebat fermierul. Ieri ai mutat singur un munte de bălegar şi astăzi, până la ora asta, nici măcar nu ai început să munceşti?
Bărbatul a răspuns:
– Scuză-mă, dar vezi tu, înainte de marea criză, eu am fost politician. Şi cred că ştii şi tu cum sunt politicienii: ne place şi ştim să aruncăm cu rahat, dar când este vorba să luăm decizii…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top