Connect with us

Revistateo.ro

Cum să faci acasă un săpun natural

Frumusete

Cum să faci acasă un săpun natural

Să-ți faci propriul tău săpun natural poate fi distractiv și foarte ușor. În plus, cel mai mare avantaj este că poți adaugă ingredientele care îți plac și de care ai nevoie. Poți alege propria infuzie de uleiuri și extracte pentru a prepara cel mai potrivit săpun pentru pielea ta.

Cel mai simplu mod de a face săpunul acasă este să începi cu o bază de săpun care se topește. Aceasta poate fi achiziționată din anumite magazine, farmacii sau o poți comanda online. Toate săpunurile conțin o formulă de ulei și hidroxid de sodiu, acesta din urmă fiind destul de periculos pentru a-l folosi acasă. Așa că cel mai bine este să comanzi o bază de săpun gata preparată, pe care să o topești si să o combini cu ingredientele tale preferate.

Această rețetă este una foarte simplă, care poate fi preparată rapid și este potrivită pentru toate tipurile de piele. Din cantitățile precizate vei prepara 3-4 bucăți de săpun, în funcție de formele pe care le ai.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CUM POȚI AVEA UNGHII MAI SĂNĂTOASE

Ai nevoie de :

– 500 de grame de bază vegetală de săpun

– 5 picături de ulei esențial de lămâie

– coaja rasa și uscată de la 4 lămâi

Blocul de săpun se taie în cubulețe și se pune într-un vas termorezistent. Vasul se așează deasupra unui alt vas cu apă fierbinte. Se amestecă continuu până ce baza se topește complet. După aceea se îndepărtează de sursa de căldură. Se lasă la răcit câteva minute și apoi se adaugă coaja de lămâie și uleiul esențial. Se toarnă în forme pentru săpun și se lasă la întărit aproximativ 3-4 ore. Penru a îndepărta cu ușurință săpunul din formă, aceasta se dă la colgelator cu 15 minute înainte.  Se lasă apoi la uscat cel puțin 24 de ore înainte de a fi utilizat.

Ce spuneți? Încercați?

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top