Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt vitaminele esențiale pentru frumusețe

Frumusete

Află care sunt vitaminele esențiale pentru frumusețe

Alimentația echilibrată și corectă se reflectă în primul rând pe pielea ta. Pentru a fi mereu frumoasă și sănătoasă trebuie să ai o dietă bazată pe multe fructe și legume, însă nu trebuie să sari nici peste grăsimi, carbohidrați sau proteină animală. În realitate, cele mai multe femei nu adoptă o alimentație echilibrată, iar în acest caz suplimentele alimentare devin o necesitate. Iată care sunt cele mai importante vitamine pentru frumusețea ta!

Vitamina A – în produsele de îngrijire a pielii, vitamina A apare ca retinol sau sute de alte variante, dintre care cele mai frecvente sunt acidul retinoic (tretinoin) și retinil palmitat. Retinolul este stimulează pielea să producă noi celule și totodată crește producția de colagen.

CITEȘTE ȘI: 4 MĂȘTI CU KIWI SUPER EFICIENTE

Complexul de vitamine B – în produsele de îngrijire a pielii aceste vitamine se găsesc sub formă de biotină (B7), pantenol (B5) și niacină (B3). Ele au un rol esențial în lupta anti-îmbătrânire și protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi. Totodată, se presupune că aceste vitamine rețin umiditatea prin creșterea nivelului de ceramide și acizi grași din piele. Niacina este unul dintre cele mai căutate ingrediente în produsele cosmetice deoarece luptă împotriva daunelor provocate de razele UV și are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce o transformă în ingredientul ideal pentru pielea sensibilă sau acneică.

Vitamina C –  este foarte populară pentru proprietățile sale antioxidante și abilitațile imunostimulatoare, dar poate ajuta și în problemele cu hiperpigmentarea sau roșeața tenului.

Vitamina E – vitamina E reduce formarea radicalilor liberi în urma expunerii la soare, ajută în procesul de refacere și vindecare a pielii, consolidează bariera de protecție a acesteia și reduce pierderile de apă.

Vitamina Q – este cunoscută sub numele de Coenzima Q10. Aceasta energizează pielea, întinerește celulele și stimulează producția de colagen. Totodată este un antioxidant puternic care protejează tenul împotriva daunelor oxidative.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top