Connect with us

Revistateo.ro

Balsamul poate înlocui cu succes șamponul

Par & Coafuri

Balsamul poate înlocui cu succes șamponul

Acesastă chestiune este foarte discutată în ultimul timp. Se pare că înlocuirea șamponului cu balsamul de păr tratează mai delicat podoabei capilare și este chiar recomandată anumitor persoane. Află acum de ce, când și cum ar trebui să te speli cu balsam în loc de șampon!

Deși la început această tehnică a fost folosită doar de persoanele cu părul creț, se pare că în ultimul timp a devenit tot mai populară. Poți înlocui balsamul cu șamponul, indiferent de tipul de păr, însă rămâne totuși o opțiune indicată celor cu părul ondulat natural.

Scopul acestei tehnici este de a păstra uleiurile naturale ale scalpului, în timp de firul de păr este curățat într-o manieră mai blândă. Este foarte benefică pentru femeile cu păr vopsit sau foarte uscat, deoarece menține nivelul de hidratare echilibrat. În primele săptămâni se poate simți o anumită onctuozitate a scalpului, însă după o perioadă nivelul sebumului se echilibrează și părul își recapătă aspectul curat și sănătos.

CITEȘTE ȘI: 3 MĂȘTI PENTRU PĂR PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNCERCI

Femeile cu părul uscat, deshidratat și deteriorat, pot înlocui cu succes șamponul cu balsamul, însă nu este recomandat acest pas pentru cele cu scalpul gras (cel puțin nu foarte des). Atât șamponul cât și balsamul conțin surfactanți, însă cei aflați în compoziția șamponului sunt meniți să curețe în profunzime scalpul și firul de păr, iar cei din balsam au tendința să se „agațe” de fir. Din această cauză, utilizarea balsamului poate atrage mai multă murdărie spre firul de păr și veți avea nevoie să vă spălați mai des. Cu toate acestea, balsamul este mult mai delicat cu scalpul, fiind chiar indicat pentru persoanele sensibile sau care suferă de iritații.

Cel mai indicat este să alternezi utilizarea șamponului cu utilizarea balsamului. Dacă ai părul gras spală-l o dată cu șampon și o dată cu balsam. Dacă ai părul normal sau uscat, te poți spăla cu șampon doar o dată pe săptămână, iar în rest cu balsam. Există balsamuri special create pentru a curăța părul, care sunt foarte eficiente pentru persoanele cu firul subțire și vârfurile despicate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top