Retete de post
Sarmale de post cu ciuperci
Pentru cei care țin acest post, avem o rețetă de sarmale cu ciuperci absolut senzațională, pe care trebuie neaparat să o încercați.
Ingrediente necesare:
– o cană de orez
– 2 cepe mari
– un morcov
– 1/2 kilogram de ciuperci
– 2 linguri de pastă de tomate
– sare, piper
– cimbru (măcinat și crenguțe)
– frunze de varză murată
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se curăță și se taie mărunt. Se pun apoi într-o oală cu apă și sare și se fierb 5 minute.
Orezul se spală și se pune la înmuiat în apă.
Ceapa se taie mărunt și se călește cu 2 linguri de ulei, până ce se înmoaie și devine translucidă. Între timp se spală morcovul, se curăță și se da prin răzătoarea mică. Se pune peste ceapă, împreună cu ciupercile și se lasă totul la foc mic timp de 10 minute, amestecând din când în când.
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă orezul și pasta de tomate și se mai lasă pe foc până ce scade apa. Se asezonează umplutura cu sare, piper și cimbru.
Frunzele de varză se desărează în apă câteva minute și apoi se pregătesc pentru a fi umplute. Când compoziția s-a răcorit suficient, puteți începe să faceți sarmalele.
Într-o oală încăpătoare se așează frunze de varză murată și 2 crenguțe de cimbru. Se pun apoi sarmalele din exterior spre interior și se acoperă cu câteva foi de varză. Se umple oala cu apă pe 3 sferturi și se adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Se lasă la fiert aproximativ 2 ore, la foc mic.
Poftă bună!
Emilia
2015-01-11T20:36:36+02:00 at 2015-01-11T20:36:36+02:00
Eu le-am facut acasa,si sunt foarte foarte gustoase.Merita sa incercati! Este o reteta simpla dar foarte buna.Chiar daca sunt inlocuite cu ”ciuperci” sunt foarte bune…