Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri prin care TU îți faci viața nefericită

Stiri

5 lucruri prin care TU îți faci viața nefericită

Fericirea este probabil punctul maxim pe care își dorește să-l atingă orice bărbat sau femeie din lume, însă de multe ori în calea fericirii ne punem chiar noi piedici datorită felului în care gândim, aspirațiilor pe care le avem și modul în care vrem să dobândim anumite lucruri. 5 lucruri majore ne împiedică să fim fericiți, lucruri create cu propriile noastre mâini care duc în final la o viață nefericită.

GELOZIA
Și aici nu vorbim neapărat de relațiile amoroase ci de invidie în mod deosebit. Ești gelos pe succesul unei persoane, pe felul în care reușește să adune oameni în jur, pe faptul că poate ieși din încurcături mult mai abil decât tine sau chiar poți ajunge să ai o stare de gelozie pe vivacitatea și serenitatea altora, care ție îți lipsesc și ți-ar fi de mare folos. Acest sentiment trebuie să te facă să gândești altfel: ce ai tu mai puțin decât alții și cât de relevant este acest lucru pentru tine.

CITEȘTE ȘI: DESPRE CRĂCIUN. CE ÎNSEAMNĂ CU ADEVĂRAT CUVÂNTUL CRĂCIUN

RESENTIMENTELE
Viața nefericită poate fi cauzată și de resentimente. Oamenii au impresia că dacă țin supărarea vor ridica un zid puternic prin care nu vor mai permite să mai fie nefericiți vreodată, însă acest lucru îi face doar și mai vulnerabili sau mai reticenți în relațiile interpersonale. Iertarea este calea cea mai bună pentru a trăi în armonie cu cei din jur.

PERFECȚIONISMUL
Vrem să fim perfecți, să facem lucrurile mereu bine, să obținem mereu rezultatele pentru care ne trudim. Însă dacă ar fi să trăim după rezultatele din capul nostru, am fi extrem de dezamăgiți mereu. Nu putem atinge perfecțiunea decât dacă ne gândim că poate tocmai prin asta constă perfecțiunea noastră: faptul că suntem imperfecți și putem să ne dezvoltăm în mod constant.

ÎNDOIALA DE SINE
Neîncrederea în propriile forțe și subevaluarea personală sunt cauze majore ale nefericirii. Nu forța limitel decât dacă ești 100% convins că merită. Dacă ai îndoieli asupra capacităților tale și crezi că nu vei face față vreunei situații, oprește-te din timp, dar cu mintea lucidă și fără a fi deprimat că nu ai reușit.

DEPENDENȚA
Fie că este vorba de dependența de alte persoane sau obiecte, orice dependență are îți acaparează 60% din timp este nocivă. De asemenea, și o independență în proporție de 100% este nebenefică. Așa că, gândește-te bine de părerile cui ești dependent cu adevărat și câte din sfaturile acelor persoane chiar ți-au servit ca să atingi fericirea. Încearcă să păstrezi un echilibru între deciziile pe care le poți lua personal și consultarea apropiaților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top