Stiri
De ce este decembrie LUNA DEPRESIEI
Nu putem contrazice statisticile medicilor psihiatri și ale psihologilor, care spun cu cifre exacte că începând cu luna decembrie crește numărul depresiilor. Putem însă să învățăm ce anume ne face depresivi pentru a ști cum să facem față acestei luni friguroase, și să fim fericiți indiferent de cauzele deprimării.
Printre principalele motive cauzatoare de stări depresive se numără toate cele legate de specificul anotimpului: zilele sunt mai scurte, există mai puțină lumină, frigul ne face mai timorați și mai reținuți etc. De asemenea, potrivit experților, chiar și Crăciunul contribuie din plin la stările depresive, deoarece, deși este o sărbătoare a fericirii, ne obligă la diferite compromisuri sociale care ne indispun.
CITEȘTE ȘI: FUNNY. DUEL ÎNTRE CÂINI: CINE MĂNÂNCĂ MAI REPEDE SPAGHETELE?
Crăciunul este motiv de depresie deoarece cina de Crăciun este însoțită inevitabil de conflicte familiale, sau este servită în plină singurătate. De asemenea, cu cât se apropie sfârșitul lunii, ne gândim care sunt momentele în care am greșit în anul ce a trecut și cu tristețe, observăm că dorințele noastre pentru anul următor sunt prea puțin probabile de realizat.
Există o serie de posibilități de a transforma toate aceste motive ale deprimării din luna decembrie în aspecte pozitive: de exemplu, în loc să ne concentrăm asupra rudelor care nu ne plac, ar fi bine să ne bucurăm de verișorii și verișoarele cu care ne înțelegem de minune; zâmbetul nu trebuie să lipsească, și aici nu trebuie să vorbim despre un simbol al ipocriziei ci despre o perspectivă pozitivă chiar dacă afară e frig și întunecat – zâmbește chiar și dacă se întunecă mai repede, ai mai mult timp să petreci clipe romantice cu persoana iubită; nu renunța niciodată să visezi și să îți dorești lucruri. Chiar dacă la final de an, după ce ai tras cortina, nu tot ce ți-ai dorit s-a împlinit, continuă să lupți pentru ceea ce vrei și nu uita că totul depinde numai de tine!