Connect with us

Revistateo.ro

O aplicație pentru telefon răspunde la dilema: ESTE FEMEIA MAI VORBĂREAȚĂ DECÂT BĂRBATUL?

Inedit

O aplicație pentru telefon răspunde la dilema: ESTE FEMEIA MAI VORBĂREAȚĂ DECÂT BĂRBATUL?

Tehnologia modernă ne poate răspunde în sfârșit la una din dilemele omenirii: este femeia mai vorbăreață decât bărbatul? Cu scopul de a promova egalitatea între sex, o aplicație pentru telefon numită Gendertimer va contoriza cât de mult vorbesc femeile și bărbații.

Fredrik Eklof, cel care a creat această aplicație pentru telefonul mobil, a pornit de la ideea că femeile sunt considerate mai vorbărețe decât bărbații, ceea ce ar putea să fie doar un mit. Aplicația creată de suedez nu va contoriza doar mesajele tip text de pe telefonul mobil sau rețelele de socializare ci și durata în care o femeie vorbește la o ședință sau împreună cu iubitul ei în timp ce se uită la televizor.

CITEȘTE ȘI: DE CE ESTE LUNA DECEMBRIE LUNA DEPRESIEI

Această aplicație nu vine doar să ne lămurească cine vorbește mai mult ci și cine vorbește mai des, adică total în afara contextului, doar pentru a se afla în centrul discuției.

O aplicatie pentru telefon raspunde la dilema ESTE FEMEIA MAI VORBAREATA DECAT BARBATUL1

Un experimente a avut deja loc în acest sens, Eklof susținând că un grup de femei și bărbați au folosit deja aplicația în cadrul unei ședințe la locul de muncă și surpriza a fost uluitoare: contrar prejudecăților, cei care au vorbit cu 80% mai mult au fost bărbații.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top