Connect with us

Revistateo.ro

PRACTICĂ SPIRITUALĂ. Cum îți TREZEȘTI spiritul cu chakra de la nivelul gâtului

Stil de viata

PRACTICĂ SPIRITUALĂ. Cum îți TREZEȘTI spiritul cu chakra de la nivelul gâtului

A cincea chakră are o serie de responsabilități în subordine, și orice deterioare a chakrei vishuda (de la baza gâtului) poate duce la o serie de afecțiuni și stări nervoase ale omului.

Ce este chakra vishuda? Este unul din punctele energetice care controlează anumite părți ale corpului, potrivit credințelor hinduse. Funcțiile și organele pe care le controlează chakra vishuda sunt de la tiroida și paratiroida până la auz și văz. Această chakră mai controlează și hormonul denumit tiroxină. Funcțiile chakrei sunt cele de creație și comunicare.

Dacă această chakră se confruntă cu disfuncții mijlocii sau majore se poate ajunge la dureri în gât, sufocare, elucubrații mentale, stări nervoase, isterie. De asemenea, cresc tensiunile nervoase pe fondul insatisfacerii sexuale. Culoarea acestei chakre este albastră (vezi foto articol – simbol + culoare).

CITEȘTE ȘI: HOROSCOPUL CUCERITOARELOR

Practica spirituală de care se poate apuca oricine este simplă și are capacitatea de a trezi spiritul, de a deștepta sentimentul creației și al comunicării benefice. Ascultă o muzicp relaxantă și pune la nivelul bazei gâtului (în scobitura claviculelor) o piatră de meditație care îți place sau chiar un sistem amplificator de cristale.

Cristalele au rolul de a amplifica energiile superioare și de a curăța corpul de boli și disfuncții sau rele predispoziții. Sistemul de cristale îl poți realiza chiar tu, din 14 cristale mici, dispuse levogir sau dextrogir (levogir = deviază planul de polarizare a luminii spre stânga iar dextrogir spre dreapta).

Odată ajunsă energia acestor cristale în corpul tău, vei simți încetul cu încetul o senzație vibratorie care pornește din gât și se extinde spre creier și în mâini, până la încheieturi. În tot timpul meditației, concentrează-te puternic asupra punctului energetic de la baza gâtului, deoarece prin concentrare, fluxul energetic al minții tale va însufleți chakra amorțită.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top