Connect with us

Revistateo.ro

Orezul brun face minuni pentru piele și păr

Frumusete

Orezul brun face minuni pentru piele și păr

Orezul brun este un aliment de bază în multe regiuni din India, bogat în minerale esențiale cum ar fi magneziu, calciu, potasiu, mangan, fosfor, zinc. De asemenea conține și multe vitamine importante precum tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, vitamina K și vitamina E. Este o sursă bune de proteine și fibre și aduce numeroase beneficii pielii și părului tău.

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE ZIUA SĂPTĂMÂNII ÎN CARE TE-AI NĂSCUT DESPRE TINE ȘI PERSONALITATEA TA

Consumul constant de orez brun îți oferă o piele sănătoasă și frumoasă. Conținutul bogat în minerale conferă fermitate pielii și o protejează de acnee și pete. De asemenea antioxidanții neutralizează acțiunea radicalilor liberi și te protejează de toți factorii externi care îți afectează pielea. Totodată proteinele din orezul brun o ajută să se refacă, iar carbohidrații complecși reglează nivelul de zahăr din sânge, prevenind îmbătrânirea prematură. Tărâțea din orez bun, aplicată pe zonele cu probleme, previne apariția ridurilor și păstrează pielea mult mai tânără. Seleniu prezent în orez brun ajută la menținerea elasticității pielii și reduce inflamațiile. Prepară o mască de față din orez brun măcinat și o lingură de iaurt și aplic-o pe toată fața evitând zona ochilor și a buzelor. Las-o să acționeze 10-15 minute și apoi clătește- te cu apă rece. Tenul devine mai luminos și mai hidratat.

De asemenea, orezul brun este foarte indicat pentru menținerea sănătății părului. Acesta conține vitamina B1, vitamina B3, VitaminB6, vitamina E, acid folic, potasiuș și o mulțime de fibre, toate fiind necesare pentru un păr sănătos. Toți acești nutrienți sunt necesari pentru ca firul de păr să crească sănătos. Pentru a profita la maxim de tot ce îți poate oferi orezul brun, prepară o mască din o mână de orez, 2 albușuri de ou și o cană de apă. Lasă orezul în apă până ce se umflă și se înmoaie, iar apoi bate-l cu albușurile. Aplică masca pe toată lungimea părului și las-o să acționeze o jumătate de oră. Spală-te cu șampon și aplică un balsam hidratant.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top