Connect with us

Revistateo.ro

MERSUL PE JOS - 7 beneficii INCREDIBILE

Sanatate

MERSUL PE JOS – 7 beneficii INCREDIBILE

Mersul pe jos nu face doar piciorul frumos ci te umple de pozitivitate și îți dă energie cât pentru întreaga zi. Mersul pe jos contribuie, de asemenea, la sănătatea întregului organism. Încă de mici, copiii sunt obișnuiți cu comoditatea prost înțeleasă, fiind purtați în cărucior chiar dacă știu deja să umble, iar când ajung adulți stau numai în mașină.

MERSUL PE JOS ELIMINĂ STRESUL
Dacă stai toată ziua pe canapea sau pe scaunul de la birou și simți că nu te poți dezlipi din fața televizorului sau din fața laptopului la care lucrezi într-un ritm alert, automat se instalează și stresul. În primul rând stresul că ești incapabil să te ridici, să-ți scuturi picioarele și să faci un lucru normal, poate cel mai normal când e vorba de sănătate: mersul pe jos.

TE PLIMBI IARNA FĂRĂ FULAR? PROTEJEAZĂ-ȚI GÂTUL, VEZI OFERTELE NOASTRE AICI!

MERSUL PE JOS STIMULEAZĂ CREATIVITATEA
Cercetătorii de la Universitatea Stanford au realizat un studiu potrivit căruia o persoană care se plimbă prin parc dă dovadă de idei creative mai mult decât cineva care stă pe scaun, și asta pentru că, aflat în mișcare în aer liber, creierul se oxigenează iar ochii văd mai multe lucruri decât cei patru pereți.

MERSUL PE JOS AJUTĂ KA PROBLEMELE INIMII
Presiunea arterială poate fi diminuată după doar o jumătate de oră de plimbat. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Georgia, Statele Unite, dacă mergi frecvent pe jos îți vei mări nivelul energiei cu aproape 20% și oboseala va scădea, atenție, cu până la 65%!

MERSUL PE JOS TE SCUTEȘTE DE PAGUBE FINANCIARE
Persoanele comode iau taxiul chiar dacă firma la care lucrează e la câteva sute de metri sau maxim un kilometru de casă. Dacă mergi pe jos nu mai trebuie să dai bani pe taxi sau transport în comun, și, ei fi și mai sănătoasă. E suficient că stai 8 ore la birou, vrei să mai stai jos și în taxi?

MERSUL PE JOS E BUN PENTRU DIGESTIE
Bunica ne spunea de multe ori când aveam indigestie că trebuie să plimbăm ursul dacă am mâncat prea mult. Bătrânii știu ce știu! Într-adevăr, mersul pe jos este benefic pentru imunitate și ține răcelile deoparte. Tot mersul pe jos poate rezolva problema balonării.

MERSUL PE JOS VINDECĂ IMPOTENȚA LA BĂRBAȚI
Un corp în mișcare este un corp mai sănătos, mai potent. Și asta pentru că prin plimbarea zilnică este stimulată circulația sângelui în organism.

MERSUL PE JOS DIMINUEAZĂ RISCUL DE CANCER LA SÂN
Dacă mergi câte două ore jumătate în pas grăbit în fiecare săptămână, vei reduce riscul de a face cancer la sân. Potrivit raportului prezentat în „Cancer, Epidemiologie, Indicatori & Profilaxie”, boala poate fi prevenită cu până la 42% dacă se recurge la acest obicei simplu și sănătos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top