Connect with us

Revistateo.ro

Felul în care arată părul tău te face să pari mai în vârstă

Par & Coafuri

Felul în care arată părul tău te face să pari mai în vârstă

Folosești fără abatere crema de ochi și numeroase tratamente care promit să lupte împotriva ridurilor, dar dacă ți-aș spune că pielea ta poate arăta superb și totuși felul în care arată părul tău te poate îmbătrâni mai mult decât crezi? Odată cu vârsta firul de păr devine mai subțire, mai fragil și mai indisciplinat.

Conform studiilor ne naștem cu aproximatix 1100 de foliculi de păr, iar odată cu trecerea timpului numărul lor scade până la 250-300 în jurul vârstei de 50 de ani. Acest lucru conduce la o lipsă evidentă de volum. Părul arată mai moale și fără viață. Ca să rezolvi această problemă folosește o spumă densă cu polimeri atunci când te aranjezi. Aceste molecule mari învăluie firul de păr și îi măresc diametrul.

CITEȘTE ȘI: REGULI ESENȚIALE PENTRU O PIELE CURATĂ

Totul de la deshidratare până la expunerea la soare și stilizarea agresivă cauzează ruperea firelor de păr. Cheia pentru prevenirea ruperii este hidratarea din interior. Orientează-te spre produse care conțin gicerină, un hidratant puternic care se află în mod normal în produsele pentru îngrijirea pielii. Penetrează firul și îl face suficient de flexeibil, astfel prevenind ruperea și vârfurile despicate.

Odată cu trecerea timpului scalpul tău produce mai puțini acizi grași care îți hidratează părul în mod natural. Firele de păr sunt mult mai poroase odată cu trecerea anilor și umezeala dispare mai rapid. Pentru asta, cea mai bună soluție este balsamul. Alege unul care conține uleiuri naturale și folosește-l nu doar când te speli pe cap, ci și când părul este uscat. Da, poți folosi o cantitate mica de balsam pe vârfuri pentru a bloca umezeala în firul de păr și pentru a împiedica despicarea.

Strălucirea se pierde și ea odată ce înaintezi în vârstă. Când suprafața firului de păr devine uscată și lumina nu se mai reflectă la fel de bine. O perie din păr natural te poate ajuta să rezolvi problema. Uleiurile de pe scalp se vor întinde pe firul de păr atunci când îl perii și lumina va putea să se reflecte mai bine, astfel încât tu să arăți minunat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top