Connect with us

Revistateo.ro

5 legume care combat răceala

Stiri

5 legume care combat răceala

Uită de prafuri și medicamente dacă vrei să previi răceala cu ajutorul naturii! Știm cel puțin 5 legume care sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar în fața virusului răcerii: ardeiul gras, morcovul, sfecla roșie, usturoiul și ridichea fac adevărate minuni când vine vorba de răceală.

ARDEIUL GRAS
Ardeiul gras este benefic datorită a două componente esențiale când vine vorba de tratarea răcelii: vitamina C și flavonoidele. Ardeiul gras conține o cantitate mare de vitamina C, dar arma secretă o reprezintă consistența flavonoidelor, care amplifică efectul antioxidant al vitaminei C. Ardeiul gras mai conține și copsaicină, un analgezic natural.

CITEȘTE ȘI: TU CE ȘTII DESPRE RIDICHEA NEAGRĂ?

MORCOVUL
Morcovul se știe că este bun pentru vedere, dar acesta ajută organismul să se fortifice în fața virusurilor, mai ales cel gripal. Carotenul apără organismul în fața infecțiilor și frigului.

USTUROIUL
Usturoiul ajută la eficientizarea circulației sanguine și este folosit în o serie de tratamente pentru a combate tusea, frisoanele, febra și chiar tusea, deci toate simptomele răcelii.

SFECLA ROȘIE
La fel ca și usturoiul, sfecla roșie poate fi consumată pentru o circulație mai bună a sângelui fiind un aliment cunoscut pentru lupta cu problemele arteriale. Datorită conținutul de fier, zinc și mangan, este un aliment esențial pentru prevenirea răcelii.

RIDICHEA
Ridichea este una dintre minunile mai puțin cunoscute ale naturii, care tratează o serie de probleme de sănătate: de la efectele anticancerigene, anti-inflamatorii și antioxidante și până la combaterea febrei și a tusei, ridichea este alimentul perfect pentru răceală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top