Connect with us

Revistateo.ro

10 alimente cu FIER pentru a înlătura OBOSEALA

Naturiste

10 alimente cu FIER pentru a înlătura OBOSEALA

Lipsa de fier provoacă proastă dispoziție, dureri de cap, probleme de concentrare și se poate transforma într-o serioasă problemă de anemie: anemie feropenică (anemie cauzată din lipsă de fier). Printre alte simptome cauzate de lipsa fierului în organismul nostru se numără stările de anxietate, leșinurile, căderea părului și degradarea unghiilor.

Medicul spaniol Jose Cordero explică faptul că lipsa de fier trebuie corelată și cu alte probleme de sănătate ale pacientului, nu este suficient să știi doar că ai lipsă de fier pentru a explica de ce te doare capul, ci este nevoie de analize amănunțite. Cu toate acestea, într-o pondere de peste 50% lipsa de fier aduce oboseala și contribuie suficient de mult la oboseala cronică.

CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI CARE TE OBOSESC – CUM PREVII OBOSEALA

Pentru a preveni stările de amețeală, durerile de cap, stările de anxietate și oboseala – toate provocate de lipsa de fier – medicul Cordero ne recomandă să consumăm cât mai multe alimente care conțin fier: de la carnea roșie sau carnea de pește până la crustacee, midii, moluște comestibile sau neghină. Medicul spaniol susține că pentru a absorbi corect și funcțional fierul din alimente, este bine să combinăm alimentele cu conținut de fier cu cele care au vitamina C: vitamina C ajută la absorbția fierului în sânge.

În baza de date a spaniolilor privind siguranța alimentelor și compoziția alimentelor, figurează cel puțin 10 alimente bogate în fier despre care trebuie să știi și tu. Iată mai jos lista scurtă a alimentelor bine de consumat pentru a înlătura oboseala:

– Pâinea albă prăjită
– Chimen
– Oregano
– Foi de dafin
– Busuioc
– Curry
– Piper negru
– Scoică de râu
– Porumb fiert
– Rozmarin

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top